Brachetto D'Acqui DOCG

Availability: In stock

Excl. Tax: 11,53 Incl. BTW: 13,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Een zeer aromatische wijn met opvallende smaak van florale elementen zoals rozenblaadjes en heel veel rood fruit vooral van frambozen en aardbeien. Een zeer aangename zoetheid met een verfrissend bubbeltje zorgt voor een plezierig mondgevoel.

Dit domein is gelegen in Nizza Monferrato (Asti) en is al z’n 30 jaar actief in de wijnbouw. Jarenlang zijn de druiven verkocht aan andere producenten. Het is in 2000 dat eigenares Susanna Adamo een andere weg insloeg, op zoek naar het allerbeste. Dit domein bezit slechts 7 ha ,gelegen op de beste terroirs, en wordt met de grootste zorg bewerkt. De wijngaarden zijn gelegen op 200 à 400 meter hoogte.

De wijn wordt gemaakt door de fermentatie te stoppen voordat alle suiker vergist is tot alcohol. Brachetto heeft dan typisch ook een laag alcohol gehalte van maar 5 tot 7 %. Deze manier van wijnmaken vertoont veel overeenkomsten met die van de Moscato d’Asti, zodat de Brachetto ook wel de “rode Moscato” genoemd wordt.
Het belangrijkste gebied ligt in de omgeving van Acqui Terme, het productiegebied van de Brachetto d’Acqui, die zelfs een DOCG status heeft gekregen.

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 6%
Land Italië
Regio Piemonte
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Brachetto
Bewaarpotentie Tot 3 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs paté's met fruitcompote, fruitige desserts, ameretti koekjes of als aperitief

De Brachetto floreert hier op en top. Een explosie aan licht schuimend rood bosfruit. Een perfecte afsluiter van een heerlijke Italiaanse maaltijd. De tegenhanger van Moscato d'Asti.

Paul, van de Deel wijnkoperij in Akersloot

Harold Hamersma over La Gironda 8

Heel spannend. Heel anders. Rood en mousserend. En buitengewoon Italiaans. Prachtalterna- tief om zoet maar toch niet te zoet te drinken bij het dessert. Er zijn zure maar toch ook tegelijkertijd weer zoete kersjes. Romige mousse. Perfecte begeleider van aardbeien met slagroom. Maar is van zichzelf al een vloeibaar dessert. Mooi meegenomen: slechts 5,5 procent alcohol.

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Brachetto D'Acqui DOCG.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken