Rapitalà

Tenuta Rapitalà omvat 163 hectaren wijngaarden en is gelegen in het hart van Sicilië. In Alcamo richtten de Fransman Hugues Bernard de la Gatinais samen met zijn Italiaanse vrouw Gigi Guarrasi het wijnhuis Rapitalá op. Rapitalà is afgeleid uit het Arabisch en betekent ‘Land van god’. Zij waren de eerste op Siciië die Franse druivensoorten pinot noir en chardonnay aanplantten naast de inheemse Italiaanse druivensoorten. Inmiddels staat hun zoon Laurent aan het roer en onder zijn leiding is het wijnhuis sinds 2017 gestart met biologische wijnbouw en wordt er gebruikt gemaakt van duurzame energie afkomstig van de windmolens op de top van de wijngaarden.

Wijngaarden

De wijngaarden liggen tussen de 300 en 600 meter hoogte en bevatten een variëteit aan bodemsoorten en unieke microklimaten. De kleiige bodem geeft structuur en kracht, de zanderige bodem hoger op de heuvels zorgen voor frisheid en intense aroma’s. De druiven worden daarom altijd afzonderlijk geplukt en gevinifieerd.

Wijnmaker

Laurent Bernard de la Gatinais werk samen met keldermeester en wijnmaker Silvio Centonze en landbouwkundige Ignazio Arena. Rapitalà staat bekend om zijn hoge kwaliteit en diversiteit aan wijnen waarbij traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

Bestel de Tenuta Rapitala wijnen online


Alle wijnhuizen