De Bigi-wijnmakerij is ontstaan in 1880, in een voormalig Franciscaans klooster (het oude La Trinità in Orvieto). Niet veel later verhuisde Bigi naar de moderne kelders in Ponte Giulio, een district niet ver van het oude Orvieto. Zo bevindt het wijnhuis zich in “het groene hart van Italië”, in Umbrië. Vanuit hier ging oprichter Luigi Bigi verder bouwen aan het bedrijf. En met succes; inmiddels beslaan de wijngaarden van Bigi 145 hectare, waarvan 70% aangeplant met zes verschillende witte druivenrassen en 30% met sangiovese & merlot.
Het fantastische terroir van Umbrië werkt als
inspiratiebron voor Bigi, wat is uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze
producenten van de ‘Orvieto Classico’. Maar Bigi wilde meer en startte met
experimenteren met andere druiven en productiemethoden. Door moderne
vinificatietechnieken te combineren met eeuwenoude tradities, biedt Bigi een
assortiment waarin het terroir van Umbrië centraal staat. Wijnmaker Paolo
Nardo, sinds 2017 verantwoordelijk voor de wijnen van Bigi, blijft ontwikkelen,
zonder de tradities uit het oog te verliezen.