Niel Joubert Wines

Klein Simonsvlei is de thuisbasis van Niel Joubert Wines. Het estate ligt op de hellingen van de Simonsberg, aan de rand van Paarl in de West-Kaapse wijnlanden. Het is een grote wijn- en fruitboerderij en heeft een spectaculair landschap met vijf heuvels en tien dammen die worden gevoed door een natuurlijke bergbron. Door het rijke terroir teelt de familie Joubert naast wijndruiven ook appels, peren, perziken, pruimen, citroenen en bosbessen. Deze rijke biodiversiteit is goed voor het land. Inmiddels staat de 5e generatie aan het roer en werken ze elke dag keihard om de mooiste wijnen te maken.

De wijngaarden die ongeveer 260 ha groot zijn, liggen aan de Paarl-kant van de Simonsberg. De boerderij heeft een gematigd klimaat, ideaal voor druiventeelt, met een gemiddelde regenval in de winter van 900 mm en temperaturen variërend van 7 ° C in de winter tot 30 ° C in de zomer. De verkoelende Atlantische bries in de zomer draagt ​​in hoge mate bij aan het behoud van smaak van de druiven.

Sinds 2000 is Erni Leicht keldermeester en wijnmaker bij Niel Joubert Wines. Onder zijn leiding is volop geïnvesteerd en gemoderniseerd om de beste wijnen te maken. "Quality isn't expensive, it is priceless". 

Bestel Niel Joubert Wines hier online


Alle wijnhuizen