Biologische wijnbouw in de praktijk
Hoewel er een zijtak is opgezet die o.a. wijncapsule-machines maakt, is dit Italiaanse familiebedrijf al drie generaties lang bezig met wijnmaken. De jongste generatie focuste als eerste op een goede Barbera d’Asti, niet zo vreemd met wijngaarden in de excellente en exclusieve Nizza Monferrato regio. Bij La Gironda staan duurzaamheid en zorg voor het milieu hoog in het vaandel, daarom werken ze volledig biologisch (niet gecertificeerd). Elke stap in het wijnmakingsproces, van druivenoogst tot en met de marketing, wordt nauwgezet en persoonlijk gedaan, waardoor La Gironda een zeer flexibel wijnhuis is met top kwaliteit als uitgangspunt.
Wijngaarden
La Gironda maakt prachtige rode wijnen van o.a. de inheemse blauwe druiven brachetto en barbera, hoe kan het ook anders in de Piedmonte. De wijngaarden bestaan uit oudere wijnstokken, aangeplant in o.a. 1950 en 1966 en nieuwere uit de jaren 2001 en 2003.
Wijnmaker
De man van eigenaresse Susanne Adamo, Alberto Adamo is wijnmaker. Hij laat zich bijstaan door top oenologen Giuliano Noè – Oenoloog van het jaar 2005 Gambero Rosso -, Beppe Rattazzo en Claudio Dacasto.