Koyle Don Cande Cinsault

Availability: In stock

Excl. Tax: 9,05 Incl. BTW: 10,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Met de stokken dichtbij de Grote Oceaan levert dit een eigenzinnige en boeiende wijn met aroma’s van voornamelijk rood fruit zoals frambozen en rode bessen maar ook kruidigheden zoals laurier. Een sappige, mondvullende smaak, niet te zwaar en met een heerlijk fruitig karakter.

Viña Koyle is opgericht in 2006 door Alfonso Undurraga Mackenna Sr. en zijn 3 zonen Alfonso, Max en Cristobal. Het 4e en 5e geslacht van een familie met een lange traditie in de Chileense wijnbouw. Naast de succesvolle Terrapura lijn houdt de familie zich ook bezig met het prestige object Koyle. De missie van de family met Viña Koyle is het produceren van kwaliteitswijnen, van biodynamisch geteelde druiven met de optimale expressie van de bodem en het micro klimaat in Los Lingues. Dit gebied ligt in het hogere gedeelte van de Colchagua Vallei, op de uitlopers van het Andes gebergte.

Don Cande is de bijnaam van Candelario Hinojosa, eigenaar en producent van deze wijn. In Bularco, Itata Vallei zijn de wijngaarden aangeplant op een uniek stukje terroir. De oude stokken van meer dan 50 jaar staan op de zuidelijke hellingen op een zeer bijzonder mooie bodemstructuur van kwarts en graniet. Koyle Don Cande is een eerbetoon aan de wijnmaker en de bijzondere eigenschappen van het terroir.

Bijkomende informatie

Jaargang 2015
Alcohol 13,5%
Land Chili
Regio Itata Valley
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Cinsault
Bewaarpotentie Tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs gevogelte, witvlees, vederwild

Provence rosédruif uit Chili? Cristòbal Udurraga doet het. Bosaardbeitjes, lekker droog, sappig met voldoende vulling.

Hein, van Hein Post in Groningen

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Koyle Don Cande Cinsault.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken