• WIJNEN • DELICATESSEN • GESCHENKEN • PROEVERIJEN • ANTI PASTI • KAAS • NOTEN • CHOCOLADE •

Gastrovino Vaneker delicatessen wijnen geschenken


Middenin het reeds gerenoveerde winkelcentrum Het Stroink te Enschede, bevindt zich Gastrovino Vaneker; een delicatessenwinkel waar je ook lekker kunt borrelen én kunt deelnemen aan speciaal georganiseerde wijn- en spijsavonden. De winkel verovert een prominente plek in het shoppingcenter en wordt gerund door Hanneke en Michiel; twee Bourgondische levensgenieters die het ondernemen met de paplepel ingegoten kregen.

Hond en wagen

Het Vaneker-avontuur begint bij de opa en overgrootopa van Michiel. Met hond en wagen gingen zij langs de deuren om te venten. ‘De buideltjes voor het wisselgeld hangen hier wel nog in de winkel,’ zegt Michiel. ‘Daar is het allemaal mee begonnen.’ De ouders van Michiel vestigden in 1978 hun winkel aan de andere kant van Het Stroink en hebben daar bijna veertig jaar gezeten.

Borrelplanken van de sociale werkplaats

Het assortiment is inmiddels flink uitgebreid. Van Twentse streekproducten zoals mosterd en kniepertjes (zoete, harde en dunne wafels), tot wijn, bier, kaas, noten, verse vleeswaren, bonbons, geschenken, koffie én thee. Populair zijn ook de borrelplanken die op een lokale sociale werkplaats gemaakt worden. Als Hanneke en Michiel zelf hun meest favoriete product moeten aanwijzen, zijn de Serranoham en vers gebrande (macadamia) noten de absolute winnaars. ‘Of een mooie, volle rode wijn zoals de Coribante van Castello Monaci,’ vult Michiel aan.

Gezellige horecahoek

Nu de verbouwing van de delicatessenwinkel volledig achter de rug is, staat het horecagedeelte solid as a rock. Het is een gezellig en kleurrijk ingerichte hoek waar je kunt genieten van alles wat Vaneker te bieden heeft. Denk hierbij aan een uitgebreide borrel, belegde broodjes of een mooi glas wijn. ‘Het is een uitbreiding, zonder verlies van warmte,’ zegt Michiel. Beide ondernemers hebben kernwaarden als gastvrijheid en totaalbeleving hoog in het vaandel staan, wat ook duidelijk wordt gemaakt op hun lokaal geproduceerde bedrijfskleding van gerecycled materiaal: ‘Leuk dat je er bent’, luidt hun slogan..

Openingstijden:

MaandagGesloten
Dinsdag9.00 - 18.00 uur
Woensdag9.00 - 18.00 uur
Donderdag9.00 - 18.00 uur
Vrijdag9.00 - 20.00 uur
Zaterdag9.00 - 17.00 uur
ZondagGeslotenContact

Gastrovino Vaneker delicatessen wijnen geschenken
Veldhoflanden 5b
7542 LA Enschede
Nederland

053-4768300
michiel@gastrovinovaneker.nl
www.gastrovinovaneker.nl

Bezoek de website


Alle winkels

|Gastrovino