VALENTIJN | 5 Romantische Italiaanse Valentijnsgerechten in combinatie met wijn

Ciao amore! Met Valentijnsdag om de hoek is het tijd om de liefde te vieren met een smakelijk Italiaans feestje op je bord. Verwen je geliefde met deze 5 romantische gerechten die je hart sneller laten kloppen. En omdat we weten dat liefde door de maag gaat, hebben we ook de perfecte wijncombinaties voor je uitgezocht:

 1. Caprese Hartjes met Balsamico:

  Begin de avond met een liefdevol voorgerecht - Caprese Hartjes met Balsamico Glazuur. Snijd verse tomaten en mozzarella in hartvormige plakken, besprenkel ze met balsamico glazuur en voeg een vleugje basilicum toe. De lichte en verfrissende smaken vormen een perfect paar met een glas van onze Prosecco van Il Follo. 


 2. Risotto al Nero di Seppia:

  Duik in de diepe wateren van liefde met Risotto al Nero di Seppia - inktvisrisotto. De zwarte inkt geeft deze romige risotto een verleidelijke smaak. Combineer het met een lichte Pinot Grigio, zoals onze Pinot Grigio van Dal Cero, om de subtiele zeevruchtenaroma's te accentueren. 


 3. Pasta all'Amatriciana:

  Laat de liefde bloeien met Pasta all'Amatriciana - een klassiek gerecht met tomatensaus, pancetta en pecorino. Kies voor een robuuste wijn, de Melini San Lorenzo Chianti, zoals om de hartige smaken van de pancetta te verzachten en de romige textuur van de saus te complementeren. 


 4. Antipasti & Kaasplankje:

  Verwen je date met een Italiaanse verwennerij met een uitgebreid antipasti en kaasplankje. Neem een zoute prosciutto, de zachte mozzarella en de pittige salami. Voeg bruschetta en olijven toe voor een extra kick. Combineer dit met een fruitige Rosé, zoals de Dal Cero Miralý, voor diversiteit van smaken! 


 5. Tiramisu:

  Sluit de avond af met een zoete noot - een klassieke Tiramisu. Voeg een scheutje Amaretto toe aan de mascarponevulling voor een verrassende draai. Geniet van dit dessert met een glas Vin Santo van Melini. De notige tonen van de wijn zullen perfect samengaan met de romige zachtheid van de tiramisu en de avond op een zoete manier afsluiten!

Met deze heerlijke gerechten en perfect gekozen wijnen, ben je klaar om een onvergetelijke Valentijnsdag te beleven.

Buon Appetito! 🍷❤️


Al het nieuws