Ventopuro Sauvignon Blanc Coastal Reserva

Availability: In stock

Excl. Tax: 9,88 Incl. BTW: 11,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Met een sterk en expressief karakter toont deze sauvignon blanc het perfecte voorbeeld van de potentie uit de San Antonio Valley. Knisperende frisheid met levendige aroma’s van citrusfruit ondersteund door heerlijke kruisbessen en kruidige elementen. Dit is waanzinnig lekker!

De familie Matetic heeft zijn wortels in Kroatie maar emigreerde in 1892 naar Chili en vestigde zich in het zuidelijk gelegen Patagonië. In 1999 besluit de familie een wijnbedrijf te starten. Na een gedegen onderzoek belandde de familie in de Rosario Vallei en kosten noch moeite werden gespaard om hier een ultramodern wijnbedrijf op te bouwen. Buiten de wijngaarden in deze vallei bezit de familie ook wijngaarden in San Antonio Valley en Casablanca Valley. Al vanaf het begin worden de druiven geteeld op biologische-bio dynamische wijze, dit resulteert in een indrukwekkend gamma aan natuurvriendelijke wijnen.
Met Ventopuro blaast er een nieuwe frisse wind door de Chileense wijnbouw. Onder deze naam wordt een volgende stap gezet naar CO2 neutrale productieproces. In diverse projecten worden maatregelen getroffen om de uitstoot te verminderen, onder andere plastic wordt gerecycled en inheemse boomsoorten worden in stand gehouden door te zorgen voor nieuwe aanplant.

Bijkomende informatie

Jaargang 2019
Alcohol 13,5%
Land Chili
Regio Casablanca Valley
Sluiting schroefdop
Inhoud 750ml
Druif Sauvignon Blanc
Bewaarpotentie Tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs zeefruit, geitenkaas, gestoomde visgerechten, groene salades

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Ventopuro Sauvignon Blanc Coastal Reserva.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken