Maison Roche de Bellène Pinot Noir Vieilles Vignes

Availability: In stock

Excl. Tax: 15,66 Incl. BTW: 18,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Zeer geconcentreerde wijn met een kenmerkend Bourgondisch karakter. In de geur delicaat rood fruit van kleine vruchtjes gevolgd door aardse ondertonen. De smaak is gevuld met steenachtig rood fruit en kruidige elementen.

In 2005 opgericht door Nicolas Potel binnen de stadsmuren van Beaune. De naam is afgeleid van Bellenum: de historische naam van deze stad. Inmiddels heeft Nicolas wijngaarden in Santenay, Saint- Romain, Volnay, Nuits-Saint-Georges en Vosne-Romanée.

Maison Roche de Bellene is het wijnhandelshuis van Nicolas Potel. Er zijn langdurige contracten afgesloten met druiventelers. De wijnboeren worden door Nicolas geselecteerd die de wijngaarden op zijn minst volgens de principes van lutte raisonnée bewerken en bestrijdingsmiddelen dus nooit preventief inzetten. Door uitsluitend gebruik te maken van druiven van oude stokken – vieilles vignes – zijn de opbrengsten laag maar is de oogst wel verzekerd van een uitstekende kwaliteit. Het resultaat zijn pure, natuurlijke, fruitrijke, en klassiek gemaakte Bourgognes. Hij is een fervent tegenstander van de diepgekleurde wijnen met een te ver doorgevoerde extractie.

Bijkomende informatie

Jaargang 2016
Alcohol 13%
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Pinot Noir
Bewaarpotentie Tot 5 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs wild gevogelte ( fazant, duif), mals rood vlees en zelfs gerookte forel

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Maison Roche de Bellène Pinot Noir Vieilles Vignes.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken