Il Follo Cuvee Rosé Brut

Availability: In stock

Excl. Tax: 9,30 Incl. BTW: 11,25

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

De zeer verleidelijke licht roze kleur markeert een subtiele geur van aardbeien, wilde kersen en indrukken van citrus fruit. Het verse rode fruit in de smaak geeft deze wijn een origineel karakter met een verfrissende afdronk.

Zoals vroeger gebruikelijk was is de achternaam afgeleid van het soort beroep wat werd uitgevoerd. Follador is een verwijzing naar het verbouwen en verwerken van agrarische producten. In het gebied Veneto betekend het persen van de druiven en het produceren van wijn in het dialect ‘follare l’uva’. Luca en Maria (broer en zus) zijn inmiddels de 4e generatie Follador die de scepter zwaaien over de wijnen van Il Follo.
Il Follo is een wijndomein gevestigd in San Stefano di Valdobbiadene aan de voet van de fameuze heuvel van Cartizze. Op de flanken van deze beroemde heuvel vind de prosecco druif zijn hoogtepunt in ontwikkeling. Door een prachtig samenspel van klimaat, ligging en bodemstructuur worden perfecte druiven verbouwd en met de langdurige ervaring van de familie Follador worden er prachtige wijnen van gemaakt. “Prosecco wijnen hebben een eigen karakter en kwaliteit en met onze kennis proberen wij dat steeds naar een hoger niveau te brengen” aldus Luca Follador.

  • Prachtige kleur
  • Verfrissende afdronk
  • Zeer feestelijk
  • Krachtige mousse
  • Redelijk prijzig

Keuzehulp nodig?

Bijkomende informatie

Alcohol 11,5%
Land Italië
Regio Veneto
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Cabernet Sauvignon, Glera
Bewaarpotentie Tot 3 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs tapas, fruit of een feestelijk aperitief

Lekker droge en verfrissende Prosecco. De cabernet geeft pit en bite aan deze wijn. Blijft boeien tot aan het einde (van het feest).

Toine, van Toine Fassaert in Terneuzen

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Il Follo Cuvee Rosé Brut.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken