Availability: In stock

Excl. Tax: 9,05 Incl. BTW: 10,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Een ferme rode wijn die duidelijk genoten heeft van de zon in de Rhône vallei. De neus geeft veel aroma’s vrij van rood en zwart fruit met karakteristieke kruiden waar peper een belangrijke hoofdrol speelt. De smaak is lekker vlezig met opnieuw veel fruit en kruidigheden. De finishing touch is de lange en warme afdronk.

Vignerons de l’ Enclave is een enorme coöperatie waar ongeveer 2500 wijnboeren bij zijn aangesloten. Zij beheren gezamenlijk 12.630ha aan wijngaarden in alle appellaties van de Côtes du Rhône. Jaarlijks wordt er 700.000hl wijn geproduceerd, dit is 30% van de totale wijnproductie in de Rhône. Het hoofdkwartier zit in Tulette, in de Drôme, waar per jaar 50 miljoen flessen worden gebotteld.
Plan de Dieu is een appellatie voor rode wijnen in een handvol gemeenten van de Vaucluse en mag vanaf 2005 als aanduiding worden toegevoegd aan AOC Côtes du Rhône Villages. De wijngaarden van Plan de Dieu strekken zich uit over 4 gemeenten; Camaret-sur-Aigues, Jonquières, Travaillan et Violès in de Vaucluse

Bijkomende informatie

Jaargang 2018
Alcohol 14%
Land Frankrijk
Regio Côtes du Rhône
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Grenache, Syrah/Shiraz
Bewaarpotentie Tot 7 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs mediterrane salades, lamsvlees, harde kazen

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Enclave Plan de Dieu.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken