• WIJNEN • DELICATESSEN • GESCHENKEN • PROEVERIJEN • ANTI PASTI • KAAS • NOTEN • CHOCOLADE •

Gastrovino PYK Slyterij


Het uitzoeken van een goede wijn is een belevenis op zich. Met deze overtuiging verwelkomen we je in PYK Slyterij. Laat je niet voor de gek houden door de “oudhollandse” naam: deze slijterij midden in het centrum van Deventer wordt gerund door twee jonge gasten met een enorme passie voor wijn. In ons sfeervol en hip ingericht pand delen we onze passie en kennis graag. Of je nou zoekt naar een goede fles voor tijdens het diner, een borrel bij de openhaard of voor gewoon een zonnige middag aan de IJssel, bij PYK ben je aan het goede adres. Wij helpen je de juiste wijn te kiezen, rekening houdend met de gelegenheid, je “mood” en je budget. Ga je liever voor een lekkere cocktail? Geen probleem! Bij PYK Slyterij loop je de deur uit met iets anders dan een standaard likeur. Nieuwsgierig geworden? Loop gewoon binnen!

Sjoerd: Ik ben een Bourgondiër pur sang en opgegroeid op het platteland. Thuis aten we vaak verse streekproducten. Ik leerde als snel dat koken met aandacht en verse lokale ingrediënten het eten ontzettend veel lekkerder maken. Uiteraard kon ik ook een goed glas wijn al snel waarderen. Toch werd ik pas echt aangestoken met het wijnvirus toen ik tijdens mijn horecastudie onverwachts mee mocht doen aan de Junior Sommelier Award. Vrienden en familie knipperden met hun ogen toen zij mij tijdens de voorbereiding hierop in de studieboeken verzonken zagen. Stilzitten kan ik niet en schoolbanken zag ik als een noodzakelijk kwaad, maar over wijn raakte ik niet uitgeleerd. Ik won de eerste prijs en wist: ik heb mijn passie gevonden. Verschillende studies en een baan als sommelier volgden. Wijn is ongelooflijk veelzijdig en voegt voor mij iets toe aan iedere gelegenheid. Ik vind het een feest mijn kennis en enthousiasme dagelijks te kunnen delen in onze eigen slijterij.

Willem: Ik ben opgegroeid in een gezin waar eten en drinken altijd een belangrijke rol speelden. Zowel thuis als op vakanties werd er vaak buiten de deur gegeten. Vanaf een jaar of 16 mocht ik ook een glaasje wijn meedrinken. Daarvoor had ik al enige "ervaring" opgedaan met mijn vrienden, dat waren dat meestal biertjes of shotjes. Vanaf mijn 20e begon voor mij het echte genieten van wijn. De reden hiervoor was mijn vriend Sjoerd, die met zijn aanstekelijke enthousiasme mij heeft kennis laten maken met de wereld van wijn. Sinds een aantal jaren heb ik Vermout ontdekt, en ben inmiddels een enorme liefhebber geworden. Zoals ik dat ook ben voor cocktails. Ik beschouw mezelf als een allround liefhebber en levensgenieter.


MaandagGesloten
Dinsdag10.00 - 18.30 uur
Woensdag10.00 - 18.30 uur
Donderdag10.00 - 18.30 uur
Vrijdag10.00 - 19.00 uur
Zaterdag10.00 - 17.00 uur
ZondagGesloten


Contact

Gastrovino PYK Slyterij
Smedenstraat 68
7411 RE Deventer
Nederland

06-25273263
info@pykslyterij.nl
www.pykslijterij.nl


Alle winkels

|Gastrovino