Château Moncontour Vouvray Brut

Availability: In stock

Excl. Tax: 12,36 Incl. BTW: 14,95

  • Gratis levering vanaf 100 euro,-
Beoordeel deze wijn

Een crémant met bijzonder veel smaak. Heerlijk droog met frisse tonen van appels, citrusfruit, iets honing en hazelnoten. Fijne mousse, verkwikkende smaak. De afdronk is zuiver en fruitrijk.

Château Moncontour stamt uit de 15e eeuw en ligt in het centrum van de wijnstreek Vouvray. Huidige eigenaar en chirurg Christian Feray kocht het domein in 1994 en bezit totaal 130 ha wijngaarden. De wijnkelder uit de 4e eeuw is uitgehakt uit de kalkstenen grotten en behoort tot de oudste in de gehele Loire. Wijnmaker Jérôme Loisy toont met de wijnen het hoge kwaliteitspotentieel van de chenin blanc.
De gemeente Vouvray ligt in de wijnstreek Touraine en de beslaat ongeveer 2200ha. De AOP wetgeving geldt uitsluitend voor witte wijnen gemaakt van het druivenras chenin blanc, lokaal ook bekend onder de naam Pineau blanc de Loire. De druif is een echte kameleon want afhankelijk van het oogstmoment veranderd het type wijn van droog tot weelderig zoet en er worden prachtige mousserende wijnen van gemaakt.

Bijkomende informatie

Alcohol 12%
Land Frankrijk
Regio Loire
Sluiting kurk
Inhoud 750ml
Druif Chenin Blanc
Bewaarpotentie Tot 3 jaar na oogstjaar
Wijn & Spijs schaal- en schelpdieren, tapas, jonge witschimmel kazen

Hubrecht Duijker over Château Moncontour Brut

VONDST 38

Bijna een kwart eeuw geleden werd de chirurg Christian Feray eigenaar van Château Monconteur, een van de grootste en oudste wijndomeinen van Vouvray. Het desbetreffende kasteeltje troont hoog boven de Loire, verwerkt druiven van de eigen 130 hectare en heeft in zijn grotkelder ook een leuk wijnmuseum waar zo'n drieduizend voorwerpen worden geëxposeerd. Mousserende wijnen zijn de specialiteit. Voor de Brut gebruikte men alleen de lokale chenin blanc waarvan de wijn ruim een jaar in de grotten verbleef. Zijn mousse is bescheiden, zijn kleur balnk en de smaak behalve kenmerkend fris ook een tikje rijp, met nuances van mild wit fruit. De wijn biedt voldoende body om bij rillettes, pâtés e.d. genoegen te geven. Fles 14,95, zie www.gastrovino.nl

Vragen over deze wijn? We helpen je graag.

Er werden nog geen vragen gesteld over dit product.

Product reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor Château Moncontour Vouvray Brut.

Om een productreview te schrijven moet je aangemeld zijn. Je kunt je nu, aanmelden of een account aanmaken