Lamskefta in saffraanjus

Lamskefta in saffraanjus

Ingrediënten

Ingrediënten voor de kefta:

750g mager lamsgehakt
- 3 el fijngehakte peterselie
- 2 el fijngehakte koriander
- 100g geraspte ui
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- geraspte schil van 1 citroen

Saffraanjus:
- 3 dl bouillon
- 1 middelgrote geraspte ui
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- ½ el gemberpoeder
- flink plukje saffraandraadjes
- 50gr boter - 3 el citroensap

Voor het serveren:
- gehakte verse koriander
- platbrood

Bereiding

Doe alle ingrediënten voor de kefta in een kom. Vet je handen licht in met olie en
kneed het mengsel ±5 minuten. Rol het mengsel tot balletjes van 3 cm doorsnee.
Verhit de boter in een koekenpan van 30 cm doorsnee op matig vuur. Roerbak er de ui
en chilipeper ±5 minuten in. Voeg het gemberpoeder, de saffraandraadjes en de bouillon
toe en breng aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Draai het vuur laag. Leg
het deksel op de pan en laat alles ±15 minuten sudderen. Leg de kefta naast elkaar in de
saffraanjus en doe het deksel weer op de pan. Laat de kefta ±20 minuten heel zachtjes
sudderen tot ze gaar zijn, waarbij je ze een paar keer omdraait. Zet zo nodig een vlamverspreider
onder de pan. Roer vlak voor het serveren het citroensap door de saffraanjus.
Doe de kefta met de jus in kommen of schaaltjes en garneer met wat koriander. Serveer
met platbrood. TIP: Wil je de kefta als hoofdgerecht serveren? Denk dan aan couscous
als bijgerecht. Ik gebruik voor het gemak snelkookcouscous. Volg de gebruiksaanwijzingen
op de verpakking. Snijd een rode paprika en een kleine courgette in dobbelsteentjes.
Kook ze apart kort bijtgaar. Giet de groenten zo nodig af en schep ze om met de gare
couscous. Breng op smaak met zout, peper en olijfolie.
Bron: Kim Maclean