Ingrediënten voor 4 personen
- 400gr Pasta bijvoorbeeld Afeltra Linguine
- 200gr vongole
- 200gr mosselen
- 200gr octopus (gekookt of voorgegaard)
- 200gr gepelde gamba’s
- 200gr inktvis (gekookt of voorgegaard)
- Olijfolie
- Knoflook geperst
- Chilipeper gesneden
- 200gr cherrytomaatjes
- 50ml witte wijn
- Peterselie
- Citroen
Bereidingswijze
- Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar).
- Fruit de knoflook in een grote koekenpan met een scheut olijfolie.
- Bak de vongole en mosselen totdat deze open gaan. Blus af met witte wijn. Haal de schelpdieren uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde pan de octopus, inktvis en gamba’s.
- Voeg de cherrytomaatjes, gesneden chilipeper en de gekookte pasta toe.
- Mix alles voorzichtig door elkaar en voeg de vongole en mosselen toe.
- Sprinkel witte wijn, peterselie en citroenrasp toe en serveer op diepe borden.
Wijntip Rapitalà Chardonnay Conte Hugues Terre Siciliane IGT
Alle recepten