Linguine Frutti di Mare


Ingrediënten voor 4 personen 

  • 400gr Pasta bijvoorbeeld Afeltra Linguine
  • 200gr vongole
  • 200gr mosselen
  • 200gr octopus (gekookt of voorgegaard)
  • 200gr gepelde gamba’s
  • 200gr inktvis (gekookt of voorgegaard)
  • Olijfolie
  • Knoflook geperst
  • Chilipeper gesneden
  • 200gr cherrytomaatjes
  • 50ml witte wijn
  • Peterselie
  • Citroen

Bereidingswijze 

  • Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar).
  • Fruit de knoflook in een grote koekenpan met een scheut olijfolie.
  • Bak de vongole en mosselen totdat deze open gaan. Blus af met witte wijn. Haal de schelpdieren uit de pan en zet apart.
  • Bak in dezelfde pan de octopus, inktvis en gamba’s.
  • Voeg de cherrytomaatjes, gesneden chilipeper en de gekookte pasta toe.
  • Mix alles voorzichtig door elkaar en voeg de vongole en mosselen toe.
  • Sprinkel witte wijn, peterselie en citroenrasp toe en serveer op diepe borden.

Wijntip  Rapitalà Chardonnay Conte Hugues Terre Siciliane IGT


Alle recepten

|Linguine