Podium onder de Dom wint Copa Jerez 2017

Podium onder de Dom wint Copa Jerez 2017

 15-06-2017 13:24

Bodegas Delgado Zuleta uit Sanlúcar de Barrameda en wij als agent van deze bodega zijn bijzonder trots dat het Nederlandse duo de Manzanilla ‘La Goya’ verkoos als beste begeleider van hun voorgerecht.

Dit was een op twee verschillende manieren bereide Zeeuwse oester: In de schelp, langzaam gegaard in Ibericovet en op het bord met bliksardine en een royale van ganzenlever, madame Jeanette en amandel velouté. In totaal gebruikten maar liefst drie van de zeven finalisten een van de vinos de Jerez van Delgado Zuleta.

Het is de tweede keer dat een Nederlands team deze felbegeerde prijs in de wacht sleept. Jarno Eggen en Cindy Borger van Restaurant De Lindenhof wonnen in 2009 de derde editie, destijds met een Moscatel van Delgado Zuleta als begeleider van het nagerecht.

Daarmee is Nederland het enige land naast het Verenigd Koninkrijk dat er in is geslaagd meer dan eens de Copa Jerez te winnen. Het laat niet alleen zien dat culinair Nederland internationaal steeds beter op de kaart staat, maar ook dat sherry het imago van stoffige huisvrouwendrankje van zich af heeft weten te schudden en steeds meer ontdekt wordt als veelzijdige begeleider van spijzen.

Meer informatie over Bodegas Delgado Zuleta