ROCK AROUND THE CLOCK!

ROCK AROUND THE CLOCK!

 12-07-2019 08:00

Weinrockers gezocht

Het is alweer een aantal jaar geleden dat we bij de eerste Weinrock in Bad Kreuznach aanwezig waren. Deze legendarische reis komt nog met regelmaat voorbij tijdens feesten en partijen. Enthousiast geworden door de verhalen is een aantal maanden geleden het idee geboren om nogmaals naar Duitsland af te reizen. De groeps-app was een feit en de uitnodigingen verstuurd. Na wat af- en aanmeldingen bleef een groep van vijf stellen en twee heren (voor de gelegenheid ook een pittig setje) over die wel zin hadden in een feestje.

Het is zaterdagmorgen 6 juli als wij om 8.30uur in de auto zitten op weg naar Weingut Lorenz. Deze Duitse wijnproducent organiseert al enkele jaren, met wat bevriende collega’s, een festival op eigen terrein met wijn en een live band. Voordat we de dansschoenen aan kunnen doen hebben we nog een vol programma.

Na een voorspoedige reis zetten we de auto’s op de parkeerplaats bij het Parkhotel waar de stoelen en de muziek al klaar staan voor een gezellige zaterdagmiddag wals. De eerste bejaarden zitten al klaar. Wij smeren ons eerst goed in tegen de felle zon die aan de hemel staat the shinen. De temperatuur is inmiddels al opgelopen tot boven de 30 graden.

Picknick in de wijngaarden

We worden door Johanna Lorenz allerhartelijks ontvangen met een glaasje Riesling Sekt. Deze sprankelende dorstlesser wordt met veel enthousiasme ontvangen en zorgt direct voor een feestelijke sfeer. Johanna verwelkomt ons voor haar winkel en legt uit dat ons een kleine wandeling te wachten staat waarna we getrakteerd worden op een picknick met diverse Lorenz wijnen en lekkere delicatessen. Ze vergeet voor het gemak te vertellen dat de weg grotendeels omhoog loopt dus na 30 minuten wandelen in 32 graden hangt de uitgedroogde tong op half zeven. Gelukkig staat Pater Familias, Dhr Lorenz Sr., klaar om iedereen te voorzien van een lekker glas Weisserburgunder.

Dan gaat het hard. De ene na het andere fles komt op tafel. Voor degene die voor het eerst meegaan is dit wennen. De blosjes verschijnen op de wangen en de sfeer wordt steeds meer uitgelaten. Het is maar goed dat Johanna er na anderhalf uur een einde aan breit. Na een 2de tocht omhoog genieten we van het uitzicht over Bad Kreuznach. We dalen af en lopen terug naar de winkel. Alle wijnen zijn te proeven dus moet je wel wat lekkers meenemen. Ik had me nog zo voorgenomen niets te kopen. Gelukkig blijk ik niet de enige zonder ruggengraat te zijn en worden de auto’s volgeladen.

Het gaat lekker op de trekker

Na een korte opfrisbeurt zitten we met een hongerige maag op de gezellige binnenplaats van Bonnheimerhof. Dit gemoedelijke restaurant van de familie Lorenz is waarschijnlijk het enige restaurant dat maar 1 wijnhuis op de kaart heeft staan: WEINGUT LORENZ. Met een keuze uit meer dan 35 verschillende wijnen komen we gelukkig niets tekort. Een paar glazen bier, flessen wijn, Flammkuchen, Schnitzels en wat koppen koffie later komt Matthias Lorenz naar mij toe en vraagt of wij lopend of met de huifkar naar het festivalterrein willen. Dat laten wij ons geen twee keer zeggen en nog geen 10 minuten later scheuren we achterop de trekker door een glooiend landschap met prachtige zonnebloem velden.

De voetjes van de vloer

Het feest gaat nu pas echt beginnen want wij zijn binnen. We worden hartelijk ontvangen door Ullrich Lorenz die onmiddellijk glazen en flessen wijn in ons handen duwt. Met zoveel gezelligheid, wijn en lekkere muziek zijn de voetjes heel snel van de vloer en dansen we tot in de kleine uurtjes. Als de leadvrouw van de band geen stem meer over heeft, de drumstokken versleten zijn en de gitaren gestopt met roken is het de hoogste tijd het bed op te zoeken.

24 uur nadat ons avontuur begon zitten we brak en duf aan een heerlijk ontbijt. We maken ons op voor de terugreis en ondanks dat de regen met bakken uit de hemel komt krijgt niemand die lach meer van ons gezicht want één ding staat vast voor volgend jaar:

Wir sind die Holländer, wir kommen mit sien allen!

Zum Wohl

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino