Studiereis Spanje deel 4: Vrienden voor het leven!

Studiereis Spanje deel 4: Vrienden voor het leven!

 26-06-2017 12:10

DEEL 4: VRIENDEN VOOR HET LEVEN!

Helaas is de laatste dag alweer aangebroken. Hoewel helaas, 4 dagen studiereis hakken er zowel geestelijk als lichamelijk behoorlijk in. Ondanks de korte nacht en de mogelijkheid om uit te slapen heb ik mij laten verleiden om met onze eigen Gastrovino cultuurgids Toine Fassaert een ochtendwandeling te maken door het dorpje Torredesillas. Wat een geweldig recept om je vermoeidheid te vergeten. Je wordt vanzelf meegezogen in de passie en het enthousiasme van Toine. Zijn heerlijke manier van vertellen doen de oude tijden herleven en nemen je mee in een 4d film waarin je zelf mag figureren. Het is nog geen 9:30 uur als we al een paar eeuwen gereisd hebben. De meesten van de groep zitten al buiten op de bus te wachten om naar het laatste wijnhuis te gaan.

Verdejo en Jenever

Bodega Tres Pilares is een familiebedrijf van drie broers die mooie en knisperende Verdejo’s maakt. We worden allerhartelijkst ontvangen in de productiehal waar een mooie tafel staat te wachten met hun hele gamma wijnen en een breed scala aan hapjes. Het is mooi om te zien dat deze broers alles uit de druif weten te persen wat erin zit. Als we bijna op het punt staan om te vertrekken ontvangen de producenten van ons als dank nog oer-Hollandse klompen en een proeverij van verschillende jenevers. De reactie is altijd prachtig. De klompen worden meestal met veel hilariteit direct aangetrokken terwijl de jenever voor de meest uiteenlopende gezichtsuitdrukkingen zorgt. Ook deze reis hebben we weer veel vrienden gemaakt.

Tapas in Segovia

De laatste stop voordat we naar het vliegveld gaan is de plaats Segovia. Deze staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is een van de mooiste steden van Spanje op een klein uur rijden van Madrid. Het is jammer dat het ook hier weer dik 35 graden is waardoor het enthousiasme voor een flinke dosis cultuur als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ons hoofddoel voor deze middag was het vinden van een lekker koele eetgelegenheid. Na een strooptocht door de stad vinden we op de 2de verdieping van een traditioneel Spaans restaurant een kamer met airco. We laten ons de laatste biertjes en tapas zeer goed smaken.

Wil jij bij Gastrovino horen?

Een kleine zes uur laten nemen we bij de kofferband op Schiphol afscheid van elkaar. Deze groep was een mooie mix van introvert en extravert, man en vrouw, jong en ervaren en met respect voor elkaar. Ervaringen zijn gedeeld en nieuwe vriendschappen geboren. De meesten zullen ongeacht de bestemming volgende keer gewoon weer instappen. Wij zijn er unaniem van overtuigd dat Gastrovino een unieke groep ondernemers is waar iedereen welkom is.

Interesse? Neem een keer contact op en wie weet reis jij volgend jaar ook met ons mee naar onze bestemming van 2018: DUITSLAND

Gruss Gott,

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Klik HIER voor deel 1: Sexy als je danst!

Klik HIER voor deel 2: Het perfecte plaatje!

Klik HIER voor deel 3: Jongens tegen de meisjes!