Dag 2015 - Hallo 2016

Dag 2015 - Hallo 2016

 29-12-2015 16:13

Het was het jaar van de vernieuwing. Begin dit jaar viel het besluit om de webshop te upgraden en de huisstijl te moderniseren. De periode van vergaderen en uitdenken was voorbij, vanaf dit moment begon de race tegen de klok om voor het einde van het jaar beide plannen gerealiseerd te hebben.

Vanaf het allereerste begin tot het definitieve live gaan zit een periode van teksten schrijven, fotograferen, informatie opvragen, pagina’s maken, heel veel afkeuren, nog veel meer goedkeuren en tot in de kleine uurtjes corrigeren. Uiteindelijk staat er een site waar we trots op zijn en waar we iedere dag hard aan werken om wijn bestellen op internet nog leuker en makkelijker te maken.

De komende maanden ga je ons nieuwe logo steeds vaker tegenkomen op onze folders, in de winkels en in de media. 1 december was voor ons niet de einddatum maar juist een begin van een nieuw Gastrovino. We zijn klaar om jullie de komende jaren in de winkels én webshop te verwennen zoals we sinds 1932 doen. Maar dan in een gloednieuwe jas.

Komend jaar beginnen we niet alleen met een grote campagne voor de nieuwe webshop maar moeten we helaas ook afscheid nemen van de verkooppunten in Brielle, Bussum en Eindhoven. Bij een sterk veranderende markt horen helaas dit soort verschuivingen. Wij wensen Marco, Jan Cees en Hetty en Roel heel veel succes met hun nieuwe toekomst.

De meest gestelde vragen aan mij de afgelopen weken waren: Wat schenk jij met kerst? En welke wijnhuizen moet ik in de gaten houden in 2016?

De eerste vraag was niet zo moeilijk. Het afgelopen jaar waren er voor mij twee wijnhuizen die er uitsprongen. Weingut Lorenz heb ik afgelopen juni met 7 vrienden mogen bezoeken. Een allervriendelijkste familie die met zeer veel passie en gemütlichkeit wijnen maken die toegankelijk en lekker zijn. Eigenlijk staat Lorenz voor mij synoniem voor de opkomst van Duitse (kwaliteit)wijnen. In april dit jaar maakte ik tijdens een lunch kennis met Fred Chaudiere van het wijnhuis Château Pesquié en het klikte meteen. Zijn zeer vriendelijke karakter sluit naadloos aan bij de stijl van zijn wijnen. Ook deze zijn zeer aangenaam en makkelijk in de omgang. En dus stond er bij mij op de kerstdis een spat zuivere Riesling als voorgerecht met een heerlijke Côte du Rhône uit de Ventoux als hoofdgerecht.

De tweede vraag is moeilijker te beantwoorden. We zijn continu bezig ons assortiment te verbeteren. Het zal mij tegenvallen als we in 2016 geen mooie (familie)bedrijven tegenkomen die een aanvulling zijn voor ons assortiment. Maar als ik op dit moment namen en rugnummers moet noemen dan tip ik voor 2016: Bodegas Tres Pilares; prachtige Verdejo’s uit de Rueda een must voor iedere witte wijn liefhebber. En de in mijn ogen nog onontdekte wijnen van Firriato. Branciforti en/of Chiaramonte uit de magische wijnregio Sicilië. Hier proef je het echte Italiaanse leven.

Hou ons in de gaten via onze winkels of de website want we hebben jullie ook in 2016 veel te vertellen op het gebied van wijnen en delicatessen.

Ik wens iedereen een bruisend oudejaarsavond maar bovenal een gezond en succesvol 2016

Arjan Rosendaal

Commercieel Directeur

Gastrovino

Ga naar Weingut Lorenz

Ga naar Château Pesquié

Ga naar BodegaTres Pilares

Ga naar Firriato