Tiramisu
Ingrediënten
- 2 eiwitten
- 4 eidooiers
- 150 gr poedersuiker
- 400 gr mascarpone
- 200 gr lange vingers
- 175 ml vers gezette, extra sterke espresso (afgekoeld)
- 200 gr pure chocola, geraspt
- Cacao
Bereiding
- Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom
- Klop de eidooiers met de poedersuiker in een andere kom tot een
bleke, luchtige massa.
- Spatel hier voorzichtig de mascarpone en vervolgens het eiwit door
- Leg een laag lange vingers in een diepe rechthoekige schaal en
bestrijk ze gelijkmatig met de koffie
- Bedek ze met een laag mascarponeroom en bestrooi die met wat pure
chocolade rasp
- Ga door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn en eindig met
een laag mascarponeroom
- Bestuif het gerecht met cacao en zet 3 uur in de koelkast
-
Tip! Wissel de lange vingers voor cantuccini koekjes.
Alle recepten