Tiramisu


Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 4 eidooiers
  • 150 gr poedersuiker
  • 400 gr mascarpone
  • 200 gr lange vingers
  • 175 ml vers gezette, extra sterke espresso (afgekoeld)
  • 200 gr pure chocola, geraspt
  • Cacao

Bereiding

  • Klop de eiwitten stijf in een brandschone kom
  • Klop de eidooiers met de poedersuiker in een andere kom tot een bleke, luchtige massa.
  • Spatel hier voorzichtig de mascarpone en vervolgens het eiwit door
  • Leg een laag lange vingers in een diepe rechthoekige schaal en bestrijk ze gelijkmatig met de koffie
  • Bedek ze met een laag mascarponeroom en bestrooi die met wat pure chocolade rasp
  • Ga door met laagjes maken tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag mascarponeroom
  • Bestuif het gerecht met cacao en zet 3 uur in de koelkast
  • Tip! Wissel de lange vingers voor cantuccini koekjes.


Alle recepten

|Tiramisu"