Risotto met Barberawijn, Tumakaas en Salie


Risotto met barberawijn, tumakaas en salie

Een klassieke risotto met een Piemontese twist: tuma-kaas en Barbera-wijn geven dit gerecht een volle, rijke smaak.

Ingrediënten 2 personen

Voor de risotto:

  • 500 ml vleesbouillon
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 200 g risottorijst
  • 1 kop Barbera-wijn
  • 1 klontje boter
  • 50 g tumakaas of geraspte Grana Padano

Voor de afwerking:

  • 6 blaadjes salie
  • 200 g tumakaas, geraspt (of Grana Padano)

Zo maak je het:

  1.        Fruit de ui in olijfolie tot glazig. Voeg de risottorijst toe en bak kort mee.

    2.    Blus af met de Barbera-wijn en laat deze verdampen.

    3.      Voeg steeds een soeplepel bouillon toe, roer tot opgenomen, en herhaal tot de rijst beetgaar is (ongeveer 15 minuten).

    4.      Bak ondertussen de salieblaadjes kort in olijfolie tot krokant en laat uitlekken.

    5.      Roer een klontje boter en 50 g geraspte tumakaas door de risotto voor een romige textuur.

    6.      Schep de risotto op borden, garneer met extra tumakaas en krokante salieblaadjes. 


Alle recepten

|Risotto