Is het een pizza? Is het een foccacia? Nee, het is een PINSA ROMANA! Een traditionele, toscaanse variant op een pizza. Een pizza is het zeker niet. Minder calorieën, minder koolhydraten en makkelijk te verteren. Klinkt goed toch? De pinsa bodem en de lekkerste toppings haal je bij Gastrovino. Hieronder alvast 3 ideetjes:
Pinsa Romana Jacobus Toet Zalm
- Pinsa Romana bodem
- 130 gr Jacobus Toet Royal Class Zalm
- 30 gr crème fraîche
- 1 tl gehakte bieslook
- Olio ROI Extra Vergine olijfolie Monocultivar Taggiasca
- Zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Besprenkel de Pinsa met Extra Vergine olijfolie en een
snufje zout. Bak voor 5-7 minuten af in de oven.
- Smeer met een lepel wat crème fraîche over de Pinsa en
verdeel hier de zalm overheen.
- Doe nog wat crème fraîche bovenop de zalm en garneer
met de gehakte bieslook.
Pinsa Romana Prosciutto di Parma
- Pinsa Romana bodem
- 120 gr Prosciutto di Parma 30 mnd
- 100 gr gemixte paddenstoelen
- 35 gr Gorgonzola Gran Riserva
- Rucola
- Olio ROI Extra Vergine olijfolie
Monocultivar Taggiasca
- Zout & peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 230
graden.
- Besprenkel de Pinsa met Extra
Vierge olijfolie en een snufje zout. Bak voor 5-7 minuten af in de oven.
- Verhit ondertussen wat Extra
Vierge olijfolie in de pan en bak hierin de paddenstoelenmix voor circa 5
minuten. Breng op smaak met peper.
- Verdeel de Prosciutto di Parma
over de bovenkant van de Pinsa.
Pinsa Romana Mozzarella di Bufala
- Pinsa Romana bodem
- 1 stuk
Mozzarella di Bufala
- 75 gr Napoletanasaus
- 50 gr cherry tomaten
(gehalveerd)
- 10
stuks Taggiasche olijven in olio (ontpit)
- Rucola
- Olio ROI Extra Vergine olijfolie Monocultivar Taggiasca
- Zout & peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 230
graden.
- Besprenkel de Pinsa met Extra
Vierge olijfolie en een snufje zout. Bak voor 5-7 minuten af in de oven.
- Smeer de Pinsa in met de Napoletanasaus.
- Breek met je handen de
Mozzarella di Bufala in kleine stukjes en leg deze bovenop de Pinsa.
- Garneer met de olijven,
gehalveerde cherrytomaten en rucola.
- Werk af met een flinke scheut Extra
Vierge olijfolie en zout & peper naar smaak.
Alle recepten