Pinsa met groene asperges


Ingrediënten (1 pinsa)

  • 1 pinsa romana 
  • Olio Roi Extra Vergine olijfolie
  • 175gr groene asperges
  • 4 el Afeltra passata
  • 2 eieren
  • 1 ui
  • Rucola
  • 1/2 bol mozzarella
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • Zwarte peper
  • Zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden.
  • Snipper de ui
  • Smeer de Pinsa in met de passata. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel deze samen met de gesnipperde ui en de helft van de Parmezaanse kaas over de Pinsa. Breng naar wens op smaak met peper en zout en besprenkel met ROI olijfolie. Bak voor 5-7 minuten af in de oven.
  • Snijd ondertussen 1-2 centimeter van de onderkant van de asperges en schil het dikkere gedeelte.
  • Grill de asperges op grillstand in de oven of verhit een grillpan met een beetje olijfolie. Grill hierin de asperges met een beetje ROI olijfolie, peper en zout gaar.
  • Kook in dezelfde tijd de eieren 5-6 minuten, zodat ze nog een beetje zacht van binnen zijn. Laat ze daarna schrikken, pel de eieren en snijd ze in partjes.
  • Leg zodra de Pinsa gaar is de asperges en partjes eieren hier overheen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas, wat rucola en besprinkel met ROI olijfolie.

Wijntip: Château Pesquié Terrasses Rosé 


Alle recepten

|Pinsa