Pastramiburger, zuurkool, little gem


Ingrediënten voor 4 personen

Saus

  • 3 el mayonaise
  • 1 el mierikswortel
  • 1 el tomatenketchup
  • 1/2 fijn gesnipperde ui
  • Peper & zout

Burger

  • 4 biologische runderhamburgers
  • 4 plakken pastrami (dik gesneden)
  • 4 burger broodjes
  • Sla
  • 4 plakken oude kaas, bijvoorbeeld Gastrovino Momentum 48 kaas
  • 200 gr zuurkool
  • Little gem

Zo maak je het:

  • Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Laat de zuurkool goed uitlekken.
  • Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers goudbruin en gaar. Beleg de burgers met een plakje kaas, doe een deksel op de pan en laat de kaas licht smelten.
  • Haal de burgers uit de pan. Halveer de burgerbroodjes en bak deze in dezelfde pan 2 minuten per kant, totdat ze licht getoast zijn.
  • Snijd de plakken Pastrami in reepjes en bak deze kort aan in de koekenpan.
  • Het leukste deel: de burger opbouwen! Smeer een flinke lepel saus op de broodjes. Leg hier de burger op, met hier bovenop de zuurkool en een handje sla. Snijd de Little Gem in 4 partjes en grill deze kort in de pan. Leg deze op de zuurkool. De bovenkant van het broodje er op en genieten maar!

Wijntip: Comté de Morlières GSM Réserve 


Alle recepten

|Pastramiburger,