Pasta Pesto di Pra'


Ingrediënten voor 2 personen:

  • 250gr Afeltra penne
  • 50gr Pesto di Pra'
  • 70gr Parmigiano Reggiano DOP
  • 20gr pijnboompitten
  • ROI Olijfolie Mosto

Zo maak je het:

  • Breng water aan de kook in een ruime pan en voeg een flinke snuf zout toe (10gr per 1 liter water). Voeg zodra het water kookt de pasta toe en laat dit koken tot de pasta beetgaar is (al dente). Giet de pasta af en bewaar een kopje kookvocht.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten tot deze goud bruin zijn en zet deze vervolgens apart.
  • Zet een hapjespan of koekenpan op laag vuur. Voeg een beetje olijfolie toe en doe de pasta in de pan erbij. Voeg vervolgens de pesto toe aan de pasta met het overgebleven kookvocht.
  • Mix dit geheel stevig tot een romige pasta. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Verdeel de pasta over de borden en rasp de Parmigiano Reggiano DOP over de pasta. Strooi de pijnboompitten over de pasta als ‘finishing touch’.


Alle recepten

|Pasta