Pasta met Confit de Canard


DAT FRANCES VAN GASTROVINO BY FRANCES GOED KAN KOKEN, ERVAREN HAAR GASTEN DAGELIJKS. HAAR VADER, MEESTERKOK IN NEDERLAND EN BELGIË, LEERDE FRANCES AL VROEG DE KNEEPJES VAN HET VAK. SPECIAAL VOOR JULLIE DEELT ZE HAAR RECEPT VOOR PASTA MET CONFIT DE CANARD.

Confit de canard, oftewel gekonfijte eendenbout, is een typisch Franse delicatesse, waarbij de eendenbout wordt gegaard en bewaard in het eigen vet. Ingeblikt zijn eendenbouten langer houdbaar en behouden ze de heerlijke, typische eendsmaak. Omdat het ingeblikte vet hard is, raden we aan de blikken voor gebruik in heet water te plaatsen. Zo wordt het vet zacht en kan je makkelijk de poten eruit halen. Gooi het vet niet weg, maar bewaar in een pot om er later aardappeltjes in te bakken.

Ingrediënten

  • 1 blik confit de canard met 4 poten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote winterpeen
  • 2 stelen bleekselderij
  • 100 ml rode wijn
  • 2 blikken hele tomaten (Afeltra)
  • ¼ potje gevogeltefond
  • paar takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 kleine eetl. basilicum
  • 300 gr (verse) tagliatelle 
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  • Maak je de pasta vers? Start daar dan mee. Deze mag 45 minuten rusten voor je dit verwerkt tot tagliatelle
  • Haal de eendenbouten uit het vet. Bewaar het vet om de bouten in te bakken. Pluk het eendenvlees van de botten.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Maak de winterpeen en selderijstengels schoon en snij deze in kleine stukjes. Pers de knoflook.
  • Verhit 1 eetlepel eendenvet in een grote pan en bak de sjalotten glazig. Voeg de knoflook, winterpeen en selderij toe en bak even mee.
  • Blus af met de rode wijn.
  • Voeg de blikken tomaten, de kruiden en de gevogeltefond toe. Voeg nu het geplukte vlees toe en breng op smaak met wat peper. Laat de saus goed indikken door deze te laten pruttelen.
  • Kook de tagliatelle (volgens de bereidingswijze op de verpakking) al dente.
  • Serveer de tagliatelle met de ragù en bestrooi met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Wijntip

Dit gerecht vraagt om een sappige en frisse rode wijn. Régis de Vallière Pinot Noir is een elegante bourgognewijn, levendig in de mond en met een soepele afdronk. Gekoeld drinken en volop genieten!



Alle recepten

|Pasta