DAT FRANCES VAN GASTROVINO BY FRANCES GOED KAN
KOKEN, ERVAREN HAAR GASTEN DAGELIJKS. HAAR VADER,
MEESTERKOK IN NEDERLAND EN BELGIË, LEERDE FRANCES AL
VROEG DE KNEEPJES VAN HET VAK. SPECIAAL VOOR JULLIE DEELT ZE HAAR RECEPT VOOR PASTA MET CONFIT DE CANARD.
Confit de canard, oftewel gekonfijte eendenbout, is een typisch Franse delicatesse, waarbij de eendenbout
wordt gegaard en bewaard in het eigen vet. Ingeblikt zijn eendenbouten langer houdbaar en behouden ze
de heerlijke, typische eendsmaak. Omdat het ingeblikte vet hard is, raden we aan de blikken voor gebruik in
heet water te plaatsen. Zo wordt het vet zacht en kan je makkelijk de poten eruit halen. Gooi het vet niet weg,
maar bewaar in een pot om er later aardappeltjes in te bakken.
Ingrediënten
- 1 blik confit de canard
met 4 poten
- 2 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote winterpeen
- 2 stelen bleekselderij
- 100 ml rode wijn
- 2 blikken hele tomaten
(Afeltra)
- ¼ potje gevogeltefond
- paar takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 kleine eetl. basilicum
- 300 gr (verse) tagliatelle
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Maak je de pasta vers? Start daar dan mee. Deze mag 45
minuten rusten voor je dit verwerkt tot
tagliatelle
- Haal de eendenbouten uit het vet.
Bewaar het vet om de bouten in te
bakken. Pluk het eendenvlees van de
botten.
- Maak de sjalotten schoon en snipper
deze. Maak de winterpeen en
selderijstengels schoon en snij deze in
kleine stukjes. Pers de knoflook.
- Verhit 1 eetlepel eendenvet in een
grote pan en bak de sjalotten glazig.
Voeg de knoflook, winterpeen en
selderij toe en bak even mee.
- Blus af met de rode wijn.
- Voeg de blikken tomaten, de kruiden
en de gevogeltefond toe. Voeg nu
het geplukte vlees toe en breng op
smaak met wat peper. Laat de saus
goed indikken door deze te laten
pruttelen.
- Kook de tagliatelle (volgens de
bereidingswijze op de verpakking) al
dente.
- Serveer de tagliatelle met de ragù en
bestrooi met wat geraspte
Parmezaanse kaas.
Wijntip
Dit gerecht vraagt om een sappige en
frisse rode wijn. Régis de Vallière Pinot
Noir is een elegante bourgognewijn,
levendig in de mond en met een
soepele afdronk. Gekoeld drinken en
volop genieten!
Alle recepten