Paella met zeevruchten


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200gr (per vissoort) vongole, mosselen, octopus, gepelde gamba’s, inktvis
  • Olijfolie
  • 1 knoflookteentje geperst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1l visbouillon
  • 300gr paella rijst
  • 50ml witte wijn
  • Citroen
  • Peterselie

Zo maak je het:

  1. Spoel de mosselen en vongole af, snijd de octopus en inktvis in stukjes.
  2. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vongole en mosselen totdat deze open gaan. Blus af met witte wijn. Haal de schelpdieren uit de pan en zet apart.
  3. Bak in dezelfde pan de octopus, inktvis en gamba’s tot deze beginnen te kleuren aan de buitenkant. Zet ook apart.
  4. Maak ondertussen de visbouillon klaar in een aparte pan. 
  5. Fruit de geperste knoflook en gesnipperde in een grote koekenpan met een scheut olijfolie zacht en glazig.
  6. Doe de rijst erbij en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout.
  7. Schenk de bouillon over de rijst. Zodra bijna alle bouillon is opgenomen, doe de zeevruchten in de pan. Roer 1 keer goed om alles te verdelen en laat dan koken op medium vuur tot al het vocht is verdampt circa 15 min.
  8. Sprinkel witte wijn, peterselie en citroenrasp toe en serveer op diepe borden

Wijntip: Via Barrosa Treixadura


Alle recepten

|Paella