Ingrediënten voor 4 personen:
- 200gr (per vissoort) vongole, mosselen, octopus, gepelde gamba’s, inktvis
- Olijfolie
- 1 knoflookteentje geperst
- 1 ui, gesnipperd
- 1l visbouillon
-
300gr paella rijst
-
50ml witte wijn
-
Citroen
-
Peterselie
Zo maak je het:
- Spoel
de mosselen en vongole af, snijd de octopus en inktvis in stukjes.
- Doe
wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vongole en mosselen totdat deze
open gaan. Blus af met witte wijn. Haal de schelpdieren uit de pan en zet
apart.
- Bak
in dezelfde pan de octopus, inktvis en gamba’s tot deze beginnen te kleuren aan
de buitenkant. Zet ook apart.
- Maak
ondertussen de visbouillon klaar in een aparte pan.
- Fruit
de geperste knoflook en gesnipperde in een grote koekenpan met een scheut
olijfolie zacht en glazig.
- Doe
de rijst erbij en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout.
- Schenk
de bouillon over de rijst. Zodra bijna alle bouillon is opgenomen, doe de
zeevruchten in de pan. Roer 1 keer goed om alles te verdelen en laat dan koken
op medium vuur tot al het vocht is verdampt circa 15 min.
- Sprinkel
witte wijn, peterselie en citroenrasp toe en serveer op diepe borden
Wijntip: Via Barrosa Treixadura
Alle recepten