Ingrediënten voor 6-8 personen
- 1 hele Octopus
- 500 gram Krieltjes met schil
- Olijfolie
- 2 citroenen
- Peterselie
- Peper & Zout
- Stokbrood
Bereidingswijze
- Open de fles Haras de Pirque Albaclara Sauvignon Blanc, schenk een glas in voor tijdens het koken en bewaar de kurk.
- Zet een pan met water op, voeg de kurk, een citroen en zeezout toe en kook de octopus in circa 1,5u gaar.
- Maak ondertussen alvast de vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap, zout en peper.
- Snijd de octopus in stukjes.
- Kook de krieltjes in de schil gaar en snijd daarna in tweeën.
- Voeg de octopus en krieltjes bij elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Giet de vinaigrette erover en bestrooi met verse fijngehakte peterselie.
- Serveer met stokbrood.
Wijntip Haras de Pirque by Antinori Albaclara Sauvignon Blanc en Bodegas Tres Pilares Verdejo
Alle recepten