Ingrediënten voor 4 personen:
- 480gr Afeltra pasta Linguine
- 600gr 'Nduja saus
- 200gr Parmigiano Reggiano
Bereidingswijze
- Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar)
- Warm de 'nduja saus in een pan en voeg de gekookte pasta toe. Roer tot de saus romig is en goed mengt met de pasta.
- Serveer de pasta op mooie borden en rasp een lekkere hoeveelheid Parmigiano Reggiano erover.
'Nduja saus
Apart blokje voor de ‘nduja saus, naar verwijzen met pijltje vanuit de ingrediënten:
‘Nduja betekent worst – een smeerbare worst van varkensvlees uit Italië, geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn. ‘Nduja saus maak je zo:
Ingrediënten
- 100gr ‘Nduja
- 3 witte uien gesneden
- 2 rode paprika’s in repen
- 2 teentjes knoflook geperst
- 8 zongedroogde tomaten in stukken
- 2 blikjes tomatenpuree
- 150ml kookroom
Bereidingswijze:
- Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui en paprika.
Voeg na zo’n 3 minuten de tomaatjes en knoflook toe.
- Schep na één minuut de tomatenpuree erbij en bak dit mee totdat alle geuren samen komen.
- Schenk één kopje water bij de saus, roer goed door en zet het vuur wat zachter.
- Schep de helft van de ‘nduja door de saus en laat smelten terwijl je blijft roeren.
- Schenk de kookroom door de saus en roer goed.
- Proef of de saus pittig genoeg. Nog niet pittig genoeg? Voeg dan meer ‘nduja toe.
Wijntip: Rapitalà Hugonis Cabernet Sauvignon/Nero d'Avola
Alle recepten