Linguine Nduja


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 480gr Afeltra pasta Linguine
  • 600gr 'Nduja saus
  • 200gr Parmigiano Reggiano 

Bereidingswijze

  • Breng water met een snuf zout aan de kook en kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar)
  • Warm de 'nduja saus in een pan en voeg de gekookte pasta toe. Roer tot de saus romig is en goed mengt met de pasta.
  • Serveer de pasta op mooie borden en rasp een lekkere hoeveelheid Parmigiano Reggiano erover.

'Nduja saus
Apart blokje voor de ‘nduja saus, naar verwijzen met pijltje vanuit de ingrediënten: ‘Nduja betekent worst – een smeerbare worst van varkensvlees uit Italië, geconserveerd door onder andere de vele chilipepers die erin verwerkt zijn. ‘Nduja saus maak je zo:

Ingrediënten

  • 100gr ‘Nduja
  • 3 witte uien gesneden
  • 2 rode paprika’s in repen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 8 zongedroogde tomaten in stukken
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 150ml kookroom

Bereidingswijze:

  • Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de ui en paprika. Voeg na zo’n 3 minuten de tomaatjes en knoflook toe.
  • Schep na één minuut de tomatenpuree erbij en bak dit mee totdat alle geuren samen komen.
  • Schenk één kopje water bij de saus, roer goed door en zet het vuur wat zachter.
  • Schep de helft van de ‘nduja door de saus en laat smelten terwijl je blijft roeren.
  • Schenk de kookroom door de saus en roer goed.
  • Proef of de saus pittig genoeg. Nog niet pittig genoeg? Voeg dan meer ‘nduja toe.

Wijntip: Rapitalà Hugonis Cabernet Sauvignon/Nero d'Avola


Alle recepten

|Linguine