Linguine ai Frutti di Mare


RECEPT | LINGUINE FRUTTI DI MARE 

Dit seizoen is perfect voor het creëren van jouw eigen “Lady & de Vagebond”-moment, waar je jouw date betovert met een heerlijk en makkelijk pastagerecht uit het zuiden van Italië. We delen dit keer een onweerstaanbaar recept, perfect in combinatie met onze La Sirena van wijnhuis Feudo Monaci. That’s amore!

INGREDIËNTEN (2 personen)

• 200 gr Afeltra linguine

• 600 gr Tomaten Passata Afeltra

• 1,5 teentjes look, gesneden in dunne plakjes

• 250 gr gekookte mosselen

• 150 gr gegaarde octopustentakels

• 250 gr gepelde gamba’s

• 50 ml witte wijn

• 0,5 citroen, het sap

• olijfolie

• peper – zout naar smaak

• verse peterselie

• verse basilicum

ZO MAAK JE HET:

1. Kook de Afeltra linguine al dente (+/-12 minuten) in een ruime pan met gezouten kokend water.

2. Snijd ondertussen de octopus in stukjes. Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan. Bak de knoflook kort aan maar let op dat deze niet verbrand. Voeg de mosselen en gamba’s toe, en schenk de witte wijn erbij, schep goed om. Als de gamba’s bijna gaar zijn, voeg je de octopus toe. Bak deze 2-3 minuten mee. Giet de passata erbij en roer goed door. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.

3. Voeg de gekookte linguine toe en schep voorzichtig om. Voeg indien nodig wat van het bewaarde pastawater toe om de saus te binden.

4. Verdeel de linguine over een grote schaal en top af met peterselie, basilicum en een flinke draai peper.

Tip: om het gerecht een beetje extra amore te geven, voeg er gedroogde chilivlokken of chili olijfolie aan toe.


Alle recepten

|Linguine