Lamsschenkel in rode wijnsaus met rozemarijn


Ingrediënten 4 personen

  • 4 lamsschenkels
  • Olijfolie 
  • 1,5 ltr rode wijn 
  • 300 cl lamsbouillon 
  • 70 gr boter
  • 70 gr bloem
  • 3 teentjes knoflook 
  • 3 takjes rozemarijn
  • Zout en zwarte peper 

Bereidingswijze:

  • Verhit olijfolie in een pan en braad de lamsschenkels mooi goudbruin. Voeg de knoflook en de rozemarijn takjes toe. Blus af met de rode wijn en voeg ook de lamsbouillon toe.
  • Leg/giet het geheel in een diepe ovenschaal en gaar de lamsschenkels in een voorverwarmde oven op 120 graden voor 7 uur.
  • Haal de lamsschenkels uit de saus en doe het overgebleven vocht in een pan. Verhit de saus en reduceer tot de helft. 
  • Voeg de roux toe (gesmolten boter met de bloem is roux) en laat de saus 5 minuten doorpruttelen.
  • Serveer de lamsschenkels warm met de saus en Buon Appetito!! 

Wijntip Bodegas Borsao Bolé



Alle recepten

|Lamsschenkel