Wist je dat een artisjok officieel geen groente is, maar een
bloem? Fleur je borrel op met deze smaakvolle snack!
Ingrediënten (6-8 hapjes):
- 1 pot artisjokharten (uitgelekt)
- 10 eetlepels maizena
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 theelepels uienpoeder
- 2 theelepel paprikapoeder
- 80 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 200 gram ricotta
- 0.5 bosje bieslook (in dunne ringen)
- Sap van 1/8ste citroen, citroenrasp
Zo maak je het:
- Laat de artisjokken goed uitlekken en dep droog met keukenpapier.
Halveer ze en meng met de maizena. Verwarm de oven voor op 220ºC.
- Meng de artisjok daarna met een mengsel van de de olie, uienpoeder en
paprikapoeder. Leg op een bakplaat en bestrooi met de helft van de Parmezaanse
kaas. Bak in de oven in circa 25 minuten krokant. Keer halverwege om.
-
- Meng intussen de ricotta, overige Parmezaanse kaas en citroen sap.
Bestrooi met de bieslook en de citroenrasp. Serveer de knapperige artisjokken
met de dip.
🍇Wijntip: Willy Bauer Cellar 99 Grüner Veltliner
Fris & kruidig
Alle recepten