RECEPT
WINTERSE KAASFONDUE
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 300
g Gruyère, geraspt
- 300
g Emmentaler, geraspt
- 150
g Appenzeller
- 1
knoflookteen
- 300
ml droge witte wijn
- 1,5
el maïzena
- Scheutje
Kirsch
- Snufje
nootmuskaat, peper, zout
Voor erbij:
- Saveurs
gehaktballetjes, geroosterde pompoenblokjes, stokbrood, stukjes peer,
gedroogde vijgen, worteltjes, roggebrood.
Bereiding:
- Bereid
de dips voor (bak gehaktballetjes, blancheer broccoli, etc.) en zet apart.
- Wrijf
de fonduepan in met gehalveerde knoflook. Verwarm de wijn tot net tegen de
kook.
- Zet
het vuur laag, voeg al roerend de kaas toe. Meng maïzena met water, voeg
toe. Schenk Kirsch erbij en breng op smaak.
- Serveer
met de dips. Smullen maar!
Wijntip:
Grüner Veltliner
Willy Bauer Cellar 99
Alle recepten