Kaasfondue


RECEPT
WINTERSE KAASFONDUE

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 g Gruyère, geraspt
  • 300 g Emmentaler, geraspt
  • 150 g Appenzeller
  • 1 knoflookteen
  • 300 ml droge witte wijn
  • 1,5 el maïzena
  • Scheutje Kirsch
  • Snufje nootmuskaat, peper, zout

Voor erbij:

  • Saveurs gehaktballetjes, geroosterde pompoenblokjes, stokbrood, stukjes peer, gedroogde vijgen, worteltjes, roggebrood.

Bereiding:

  1. Bereid de dips voor (bak gehaktballetjes, blancheer broccoli, etc.) en zet apart.
  2. Wrijf de fonduepan in met gehalveerde knoflook. Verwarm de wijn tot net tegen de kook.
  3. Zet het vuur laag, voeg al roerend de kaas toe. Meng maïzena met water, voeg toe. Schenk Kirsch erbij en breng op smaak.
  4. Serveer met de dips. Smullen maar!

Wijntip:

Grüner Veltliner
Willy Bauer Cellar 99


Alle recepten

|Kaasfondue"