Boboti Sigaren


𝐑𝐄𝐂𝐄𝐏𝐓 | ππŽππŽπ“πˆ π’πˆπ†π€π‘π„π

Grote kans dat als je in Stellenbosch bij een wijngaard neerstrijkt voor een wijnproeverij, deze Boboti(e) sigaren op de snackkaart staan. Lekker kruidig, knapperig en gaat perfect met een Zuid-Afrikaans glas wijn, β€˜Smaaklik ete’!

πˆππ†π‘π„πƒπˆπ„ππ“π„π (+/- πŸ– π₯𝐨𝐞𝐦𝐩𝐒𝐚𝐬)

β€’ 30 ml plantaardige olie

β€’ 1 ui, fijngehakt

β€’ 1 theelepel milde kerriepoeder

β€’ halve theelepel van elk (gedroogd en gemalen): kurkuma, kaneel, gember, komijn, koriander

β€’ 500 g mager rundergehakt

β€’ 60 ml vruchtenchutney (en extra voor serveren) – bijvoorbeeld mango chutney

β€’ 15 ml Worcestershire-saus

β€’ 15 ml tomatenpuree

β€’ handje rozijnen

β€’ 1 sneetje witbrood, geweekt in 1/2 kop water

β€’ zout en peper

β€’ 500 g bevroren filodeeg, ontdooid

β€’ 125 g gesmolten boter

π™πŽ πŒπ€π€πŠ 𝐉𝐄 𝐇𝐄𝐓:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

2. Verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot deze glazig is. Voeg kerrie, kurkuma, kaneel, gember en koriander toe en bak 1 minuut.

3. Voeg het gehakt toe en roer om eventuele klontjes te breken. Bak tot het vlees niet meer rood is. Voeg de chutney, Worcestershire-saus, tomatenpuree en rozijnen toe, en roer.

4. Gebruik je handen om het geweekte brood te verkruimelen en voeg het brood en het water toe aan de pan. Breng royaal op smaak met zout en peper. Roer goed, zet het vuur laag, dek af met een deksel en laat 15-20 minuten sudderen. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen. Laat het afkoelen.

5. Rol het filodeeg uit op een schoon werkoppervlak. Bestrijk elk vel met gesmolten boter. Leg een lijn van boboti-vulling in het midden van het deeg, ongeveer zo dik als een sigaar. Vouw de ene kant over de boboti-vulling als een envelop, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het op.

6. Herhaal met meer lagen deeg totdat al het deeg of de vulling op is. Leg de sigaren op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk de bovenkant met wat extra boter en bak gedurende 25 minuten tot ze goudbruin zijn. Serveer met de chutney.

🍷 Wijn-tip: Longridge Chenin Blanc




Alle recepten

|Boboti