Asperges in a Blanket


ASPERGES IN A BLANKET

Krokant, hartig en onweerstaanbaar lekker: deze asperges in een jasje van bladerdeeg zijn dé perfecte snack voor het voorjaar. Met romige geitenkaas, pittige mosterd en een vleugje ham worden deze groene stengels een echte traktatie. Makkelijk te maken en ideaal voor een borrel of brunch!

Ingrediënten

  • 1 groot vel bladerdeeg
  • 3 eetlepels Dijonmosterd
  • ¼ kopje geraspte geitenkaas
  • 4 plakken beenham
  • Bos groene asperges, uiteinden verwijderd (ongeveer 12 stuks)
  • Olijfolie
  • 1 eigeel
  • Peper, zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Zet apart.
  2. Rol het bladerdeeg uit en bestrijk met Dijonmosterd en bestrooi gelijkmatig met de geraspte geitenkaas en peper. Bedek het bladerdeeg met een laag ham.
  3. Snijd vervolgens het deeg in lange reepjes van ongeveer 2,5 cm breed. Wikkel elk reepje deeg om een asperge, met de ham naar binnen gericht.
  4. Leg de gewikkelde asperges op de bakplaat en bestrijk met een mengsel van 1el olijfolie en eigeel en zout. Bestrooi nog met wat extra kaas.
  5. Bak 15-20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Halverwege de baktijd de bakplaten omwisselen voor een gelijkmatige garing.

 

Wijntip:

Willy Bauer Cellar 99 Grüner Veltliner
Fris & kruidig 


Alle recepten

|Asperges