ASPERGES IN A BLANKET
Krokant, hartig en onweerstaanbaar lekker: deze asperges in
een jasje van bladerdeeg zijn dé perfecte snack voor het voorjaar. Met romige
geitenkaas, pittige mosterd en een vleugje ham worden deze groene stengels een echte
traktatie. Makkelijk te maken en ideaal voor een borrel of brunch!
Ingrediënten
- 1 groot
vel bladerdeeg
- 3
eetlepels Dijonmosterd
- ¼
kopje geraspte geitenkaas
- 4
plakken beenham
- Bos
groene asperges, uiteinden verwijderd (ongeveer 12 stuks)
- Olijfolie
- 1 eigeel
- Peper,
zout
Zo maak je het:
- Verwarm
de oven voor op 220°C en bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Zet apart.
- Rol
het bladerdeeg uit en bestrijk met Dijonmosterd en bestrooi gelijkmatig
met de geraspte geitenkaas en peper. Bedek het bladerdeeg met een laag ham.
- Snijd
vervolgens het deeg in lange reepjes van ongeveer 2,5 cm breed. Wikkel elk
reepje deeg om een asperge, met de ham naar binnen gericht.
- Leg
de gewikkelde asperges op de bakplaat en bestrijk met een mengsel van 1el
olijfolie en eigeel en zout. Bestrooi nog met wat extra kaas.
- Bak
15-20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin en knapperig is. Halverwege de
baktijd de bakplaten omwisselen voor een gelijkmatige garing.
Wijntip:
Willy Bauer Cellar 99 Grüner Veltliner
Fris & kruidig
Alle recepten