饾檷饾檧饾樉饾檧饾檵饾檹 | 饾棓饾棪饾棧饾棙饾棩饾棜饾棙饾棪 饾棜饾棙饾棔饾棓饾棡饾棡饾棙饾棥
饾棞饾棥 饾棓饾棥饾棟饾棦饾棭饾棞饾棪饾棔饾棦饾棫饾棙饾棩 Nieuw seizoen, nieuwe smaken!
Ontdek de eenvoudige elegantie van verse asperges in
combinatie met een ansjovisboter. Eenvoudig,
smaakvol en perfect passend bij de lente. Eet deze in combinatie met de
Gastrovino aspergewijn & ham van 2024! 聽 饾悎饾悕饾悊饾悜饾悇饾悆饾悎饾悇饾悕饾悡饾悇饾悕 路聽聽聽聽聽聽聽聽
6 witte of groene asperges, geschild 路聽聽聽聽聽聽聽聽
5 ansjovisfilets van Salanort 路聽聽聽聽聽聽聽聽
150 g gesneden gekookte beenham 路聽聽聽聽聽聽聽聽
50g (ongezouten) roomboter 路聽聽聽聽聽聽聽聽
2 zacht/medium gekookte eitjes 路聽聽聽聽聽聽聽聽
Theelepel kappertjes 路聽聽聽聽聽聽聽聽
Scheut olijfolie 路聽聽聽聽聽聽聽聽
Peper, zout Voor de vinaigrette: 路聽聽聽聽聽聽聽聽
6 el olijfolie 路聽聽聽聽聽聽聽聽
2 el wijnazijn 路聽聽聽聽聽聽聽聽
1 theelepel mosterd 路聽聽聽聽聽聽聽聽
1 klein sjalotje 路聽聽聽聽聽聽聽聽
1 klein handje kervel (of peterselie) 聽 饾悪饾悗 饾悓饾悁饾悁饾悐 饾悏饾悇 饾悋饾悇饾悡: 1.聽聽聽聽聽聽
Hak voor de vinaigrette het sjalotje en de
kervel fijn. Doe het sjalotje in een kom en roer er de olijfolie, azijn, en
mosterd doorheen. Meng de kervel erdoor en voeg peper en zout toe naar smaak. 2.聽聽聽聽聽聽
Smelt voor de asperges een klontje boter en
een scheut olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de ansjovisfilets
toe, breek ze met een houten lepel in stukjes en roer enkele minuten totdat
ze in kleine stukjes uit elkaar vallen. 3.聽聽聽聽聽聽
Snijd het houterige uiteinde van de asperges
af. Schil en blancheer de witte variant. Voeg de asperges toe aan de pan met
ansjovisboter, kruid met zwarte peper en een klein beetje zout (aangezien
ansjovis al zout is). Bak in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte)
krokant en draai halverwege om, zodat alle kanten een kleurtje krijgen. 4.聽聽聽聽聽聽
Leg de asperges op een schaal, verdeel de
eitjes en beenham erover. Werk af met de vinaigrette, extra kervelplukjes en
kappertjes. Geef alles nog een draai van de pepermolen en strooi een beetje
zout op de eitjes. 聽 馃嵎 Wijn-tip: Saint
Michael Eppan Schulthaus Pinot Bianco 聽 #hetvisitekaartjevoorthuis #gastrovino #recept #asperges #anjovis
#kokenmetgastrovino #aspergus |