Asperges gebakken in anjovisboter


饾檷饾檧饾樉饾檧饾檵饾檹 | 饾棓饾棪饾棧饾棙饾棩饾棜饾棙饾棪 饾棜饾棙饾棔饾棓饾棡饾棡饾棙饾棥 饾棞饾棥 饾棓饾棥饾棟饾棦饾棭饾棞饾棪饾棔饾棦饾棫饾棙饾棩

Nieuw seizoen, nieuwe smaken! Ontdek de eenvoudige

elegantie van verse asperges in combinatie met een

ansjovisboter. Eenvoudig, smaakvol en perfect passend bij de lente. Eet deze in combinatie met de Gastrovino aspergewijn & ham van 2024!

 

饾悎饾悕饾悊饾悜饾悇饾悆饾悎饾悇饾悕饾悡饾悇饾悕

         6 witte of groene asperges, geschild

         5 ansjovisfilets van Salanort

         150 g gesneden gekookte beenham

         50g (ongezouten) roomboter

         2 zacht/medium gekookte eitjes

         Theelepel kappertjes

         Scheut olijfolie

         Peper, zout

Voor de vinaigrette:

         6 el olijfolie

         2 el wijnazijn

         1 theelepel mosterd

         1 klein sjalotje

         1 klein handje kervel (of peterselie)

 

饾悪饾悗 饾悓饾悁饾悁饾悐 饾悏饾悇 饾悋饾悇饾悡:

1.       Hak voor de vinaigrette het sjalotje en de kervel fijn. Doe het sjalotje in een kom en roer er de olijfolie, azijn, en mosterd doorheen. Meng de kervel erdoor en voeg peper en zout toe naar smaak.

2.       Smelt voor de asperges een klontje boter en een scheut olijfolie in de pan op middelhoog vuur. Voeg de ansjovisfilets toe, breek ze met een houten lepel in stukjes en roer enkele minuten totdat ze in kleine stukjes uit elkaar vallen.

3.       Snijd het houterige uiteinde van de asperges af. Schil en blancheer de witte variant. Voeg de asperges toe aan de pan met ansjovisboter, kruid met zwarte peper en een klein beetje zout (aangezien ansjovis al zout is). Bak in ongeveer 5-10 minuten (afhankelijk van de dikte) krokant en draai halverwege om, zodat alle kanten een kleurtje krijgen.

4.       Leg de asperges op een schaal, verdeel de eitjes en beenham erover. Werk af met de vinaigrette, extra kervelplukjes en kappertjes. Geef alles nog een draai van de pepermolen en strooi een beetje zout op de eitjes.

 

馃嵎 Wijn-tip: Saint Michael Eppan Schulthaus Pinot Bianco

 

#hetvisitekaartjevoorthuis #gastrovino #recept #asperges #anjovis #kokenmetgastrovino #aspergus


Alle recepten

|Asperges