NIEUW IN ONS ASSORTIMENT: Haras de Pirque by Antinori

Haras de Pirque is eigendom van de befaamde Italiaanse wijnfamilie Antinori. Het wijnhuis ligt in Chili, 30km ten zuiden van Santagio in een van de meest prestigieuze gebieden in Maipo Valley. Haras de Pirque staat voor de blend van de Nieuwe en Oude wijnwereld; een blend tussen Chili en Italië, een blend van verschillende families met één gedeelde passie: het produceren van fantastische wijnen. Thuis deze wijnen ontdekken? Kom dan naar één van de Gastrovino winkels bij jou in de buurt. 

Duurzaam hoefijzer

De naam ‘Haras de Pirque’ is een eerbetoon aan de oudste volbloedpaardenfokkerij in het land, opgericht in 1892 op slechts een steenworp afstand van de wijnmakerij. Om dit eerbetoon kracht bij te zetten, is de wijnkelder ontworpen in de vorm van een hoefijzer. De kelder, gelegen op de heuvel, is ontworpen om het element zwaartekracht in alle fasen van de wijnproductie te integreren. Hierdoor wordt het gebruik van apparatuur beperkt en een hogere mate van energiebesparing en kwaliteit gegarandeerd.

Duurzaamheid is erg belangrijk voor Haras de Pirque en leidend bij de hele bedrijfsvoering, van watermanagement tot aan ‘people management’. Uiteraard hoort daar ook biologisch boeren bij. Sinds 2006 ligt de focus op het maken van biologische wijn. In 2016 was de transitie naar biologische wijnbouw voltooid en inmiddels zijn alle rode wijnen biologisch gecertificeerd.

Wijnen

Haras de Pirque bezit 135 hectare wijngaarden in de Maipo Andes Valley. Hiervan is ongeveer 90 hectare beplant met de rode variëteiten cabernet franc, cabernet sauvignon en carmenère, waar zij vier biologisch gecertificeerde wijnen van maken: Reserva de Propiedad, Hussonet Grand Reserve, Galantas Grand Reserve en de iconische wijn Albis. De wijngaarden in de koele kustgebieden Casablanca- en Leyda Valley zijn beplant met chardonnay en sauvignon blanc voor de twee witte wijnen in het portfolio. 

Lees alles over de wijnen en bestel ze in de Gastrovino webshop. Of kom gezellig naar de winkel voor persoonlijk advies! Al het nieuws