Gastrovino La Liguria opent in het monumentale Sluiswachtershuis in Scheveningen Restaurant, winkel en traiteur brengt Italiaanse charme naar Scheveningse haven

Een horecazaak openen tijdens de grootste crisis die de horecabranche ooit heeft gevoeld, doe je alleen maar als je van hele goede huize komt. Met ‘Gastrovino La Liguria’ denkt ondernemer Damiano Piacenza zo’n ijzersterk concept in handen te hebben dat hij op 1 december de deuren opent van een gloednieuwe winkel-, traiteur en restaurant in een. Van de pastamachine waar de lasagnebladen, gevulde pasta en pasta in allerlei vormen vers uitrollen tot de grill waar verse vis uit de lokale haven, vlees en groenten worden bereid. De Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria is compleet ingericht om bezoekers te voorzien van een ultiem smakenpaillet in de winkel óf thuis. De feilloze overloop van horeca in retail moet nog even op zich wachten tot de maatregelen het toelaten, maar iedereen die deze decembermaand thuis een feestelijke en culinaire twist wil geven, is nu al welkom in de winkel in het monumentale Sluiswachtershuis in Scheveningen.

Optimale smaakbeleving

De Haagse vestiging van Gastrovino La Liguria is compleet ingericht om gasten te voorzien van een optimale smaakbeleving. Je kunt hier ambachtelijke wijnen en delicatessen zowel proeven als meenemen en laten bezorgen aan huis. Met een ruim assortiment aan Italiaanse delicatessen en exclusieve wijnen waant men zich deze winter aan de Italiaanse kust. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van lokale producten, zoals de historische Jacobus Toet Kaviaar en Royal Class Zalm. Tel daar het gepersonaliseerde advies van de smaakexperts en wijnsommeliers bij op en het wordt geen straf om de laatste dagen van het jaar thuis te spenderen. De gastheren, productspecialisten en wijnsommeliers staan gasten met liefde te woord om de kennis over internationale producten over te brengen. Zowel in de winkel als in de workshop-ruimte op de eerste verdieping en thuis. Medeoprichter Damiano Piacenza vertelt: “Gastrovino staat voor retail met een horecagedachte: alles wat je hier kunt proeven, kan je ook meenemen naar huis. We willen onze gasten zo goed en persoonlijk mogelijk van dienst zijn. Zo hebben we geen kassamedewerker, maar een gastheer. We voorzien gasten niet van producten, maar van een gastronomische beleving.” Dit blijkt tevens uit het feit dat de sommeliers en bediening aan huis kunnen komen om de thuisbeleving tot een hoger niveau te tillen.

Pand met allure

In het verbouwde monumentale pand worden gasten niet alleen geïnspireerd door smaken, maar ook door het stijlvolle interieur. Ontwerpster Ann Piacenza heeft gebruik gemaakt van strandelementen, zoals koraalmarmer en de kleuren zee-blauw en mergelwit. De oude details van het pand, zoals de authentieke balken en de Italiaanse Terrazzo vloer, geven de horecagelegenheid een nostalgische en warme uitstraling. De eyecatcher is toch wel de wijn-tap waar gasten middels een speciale pas wijn kunnen tappen. Al met al is het de ideale plek waar men rustig kan proeven, winkelen, kook- en wijncursussen kan volgen, en als het weer mag, ook kan tafelen.

Over Gastrovino La Liguria Sluiswachtershuis Scheveningen

Het is inmiddels drie jaar geleden dat La Liguria de strijd om de verkoop van het historische Sluiswachtershuis in Den Haag won. De beoogde koper moest een horecaondernemer zijn met een goed verhaal. De winnaars, tevens eigenaren, Damiano Piacenza, Chris Brosius, Winston van Eijkelenborg en Menno Lieuwens hebben hun droom inmiddels verwezenlijkt en verwelkomen gasten vanaf 1 december bij Gastrovino La Liguria in de haven van Scheveningen.

Over Gastrovino La Liguria

Gastrovino La Liguria is onderdeel van Gastrovino Nederland. Met de komst van Gastrovino La Liguria telt Gastrovino, die sinds 1933 actief is, 29 ondernemers. Elke ondernemer voorziet op zijn/haar locatie in de wijn- en delicatessenbehoeften in de regio. Wijnen en delicatessen worden gezamenlijk geselecteerd en ingekocht, waardoor de ondernemers aangesloten bij Gastrovino Nederland een exclusief assortiment kunnen verkopen. Gastrovino Nederland heeft grote toekomstplannen: het gezamenlijk formuleren, ontwikkelen en uitbouwen van een aansprekend wijn-, delicatessen, traiteur-, cadeau- én horecaconcept met in totaal 50 vestigingen binnen vijf jaar. Gastrovino La Liguria in Leidschendam was de eerste vestiging volgens dit nieuwe concept waar de complete beleving samenkomt. Consumenten kunnen hier op één locatie internationale wijnen en Italiaanse specialiteiten proeven, drinken en kopen. Onlangs zijn de vestigingen Gastrovino Amsterdam, Gastrovino De Verleiding in Numansdorp en Gastrovino By Frances in IJsselstein geopend. Nu is Gastrovino La Liguria in het Sluiswachtershuis Scheveningen aan de beurt. De Haagse vestiging is de eerste vestiging waar gasten genieten van traiteur: een mooie toevoeging aan het ijzersterke concept.

Kijk op www.gastrovinolaliguria.nl


Al het nieuws