Daidone Exquisiteness | Cannoli


De koning van Sicilië: de cannoli

De cannoli komt oorspronkelijk uit Palermo op het eiland Sicilië. ‘Oorspronkelijk werden de cannoli gemaakt voor carnaval, maar ze werden zo populair dat ze nu het hele jaar door worden gemaakt,’ aldus Rosemary Molloy in Authentic Italian Desserts. En inmiddels kunnen we wel zeggen dat de cannoli, na de tiramisu, één van de bekendste zoete specialiteiten is uit Italië.

Maar wat is een cannoli eigenlijk? Letterlijk betekent ‘cannoli’ ‘kleine tunnel’. Een logische vertaling als je naar de cannoli kijkt: de rolletjes zijn gemaakt van gefrituurd deeg waarin witte wijn is gebruikt. De zoete, romige vulling is van origine een bijzonder mengsel van ricotta, chocoladestukjes en gesuikerde vruchtjes. Inmiddels zijn er cannoli’s in allerlei soorten smaken. En extra lekker: In Sicilië maken ze gebruik van verse ricotta van schapenmelk. Dit maakt de cannoli veel smaakvoller dan met een ricotta op basis van koeienmelk.

Daidone Exquisiteness

Onze cannoli’s komen van Daidone Exquisiteness. Waarom we kiezen voor deze leverancier? Met jarenlang onderzoek wil Daidone Exquisiteness hun kunsten verfijnen en de smaakuiting van de cannoli’s verbeteren. Dit alles om jou een onvergetelijk moment te geven – voor jezelf, of om te delen met familie en vrienden.

Daidone werkt met 3 fundamentele kenmerken in zijn producten:

  • Puur: een continue zoektocht naar grondstoffen van superieure kwaliteit.
  • Eenvoud: een onuitwisbare indruk achterlaten met traditie & eenvoud
  • Liefde: de voornaamste bron vanuit waar het team van Daidone werkt. Liefde & bezieling voor de producten en elkaar.

Bij Gastrovino vind je cannoli’s in de smaken: koffie, chocola, bosvruchten, citroen, hazelnoot en pistache. Geloof ons: stuk voor stuk om je vingers bij af te likken.

 


Alle delicatessen