Winterse kaasfondue


Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr geraspte Gruyère AOP Switzerland kaas
  • 300 gr geraspte Vacherin Fribourgeois AOP kaas
  • 2 tl maizena
  • 1 teentje knoflook
  • 5 dl droge witte wijn
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 2 el kirsch
  • 1 scheutje citroensap
  • Zout & Peper
  • Brood, groente, antipasti om te dippen

Bereidingswijze

  • Meng in een kom de Gruyère AOP en 1 tl maizena.
  • Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met de resterende maizena en zet apart.
  • Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm de witte wijn.
  • Zet het vuur laag zodra het kookpunt bereikt is en voeg per handje de Gruyère AOP toe.
  • Roer achtjes met een houten lepel.
  • Voeg als de Gruyère AOP gesmolten is de Vacherin Fribourgeois AOP toe en roer achtjes.
  • Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
  • Voeg de kirsch en het citroensap toe.
  • Zet de kaasfondue op laag vuur op tafel en dippen maar!

Wijntip Lorenz & Sohne Valentin Riesling


Alle recepten

|Winterse