Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr geraspte Gruyère AOP Switzerland kaas
- 300 gr geraspte Vacherin Fribourgeois AOP kaas
- 2 tl maizena
- 1 teentje knoflook
-
5 dl droge witte wijn
- 1 mespunt nootmuskaat
-
2 el kirsch
- 1 scheutje citroensap
- Zout & Peper
- Brood, groente, antipasti om te dippen
Bereidingswijze
- Meng in een kom de Gruyère AOP en 1 tl maizena.
- Meng in een andere kom de Vacherin Fribourgeois AOP met
de resterende maizena en zet apart.
- Wrijf de fonduepan in met het teentje knoflook. Verwarm de
witte wijn.
- Zet het vuur laag zodra het kookpunt bereikt is en voeg per
handje de Gruyère AOP toe.
- Roer achtjes met een houten lepel.
- Voeg als de Gruyère AOP gesmolten is de Vacherin
Fribourgeois AOP toe en roer achtjes.
- Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat.
- Voeg de kirsch en het citroensap toe.
- Zet de kaasfondue op laag vuur op tafel en dippen maar!
Wijntip Lorenz & Sohne Valentin Riesling
Alle recepten