Spaghetti met ansjovis


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gr Afeltra Biologische Spaghetti
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el kappertjes
  • Verse peterselie
  • 40 gr Salanort Ansjovis
  • 60 gr pijnboompitten
  • 2 uien, gesnipperd
  • Gastrovino Boerenolijfolie
  • 1 rood chilipepertje
  • Zwarte peper

Zo maak je het:

  • Kook de Afeltra Spaghetti ‘al dente’ volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
  • Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en de knoflook.
  • Snijd de ansjovis in kleine stukjes en de peterselie fijn. Snijd de chilipeper doormidden, haal de pitjes eruit en snijd in hele kleine stukjes.
  • Rooster in een ander pannetje de pijnboompitten goudbruin.
  • Doe de pasta bij de ui en knoflook in de koekenpan. Schep hier de ansjovis, kappertjes en chilipeper doorheen.
  • Breng op smaak met zwarte peper en garneer met de pijnboompitten & peterselie.

Wijntip: Via Barrosa Treixadura


Alle recepten

|Spaghetti