Mosselen op z'n Portugees
Ingrediënten voor 4 personen
- 3 kg mosselen
- 1 grote ui (in ringen)
- 4 tenen knoflook (fijngehakt)
- 2 el olijfolie
- 1⁄2 rode peper (fijngehakt)
- 2 tl paprikapoeder
- 300 g chorizo (in plakjes)
- 200 ml Casa da Senra
Vinho Verde
- 2 blikken gepelde
tomaten à`400 ml
- Korianderblaadjes
Bereiding
- Spoel de mosselen schoon en
gooi kapotte schelpen weg.
- Fruit in een mosselpan (of
wokpan) de ui en knoflook in
de olie. Voeg de rode peper
en het paprikapoeder toe, doe
de chorizo erbij en bak mee tot
deze mooi bruin is. Schenk de
Casa da Senra Vinho Verde erbij
en laat die voor het grootste
deel verdampen. Voeg dan
de tomaten toe en laat 10 min.
zachtjes koken.
- Voeg de mosselen toe. Laat ze
5 min. koken tot ze opengaan
en gaar zijn. Schud tijdens het
koken een paar keer om. Voeg
op het laatst de koriander toe.
- Serveer met geroosterd brood
om in de saus te dippen.
Alle recepten