Mosselen op z'n Portugees


Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 kg mosselen
  • 1 grote ui (in ringen)
  • 4 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 2 el olijfolie
  • 1⁄2 rode peper (fijngehakt)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 300 g chorizo (in plakjes)
  • 200 ml Casa da Senra Vinho Verde
  • 2 blikken gepelde tomaten à`400 ml
  • Korianderblaadjes

Bereiding

  • Spoel de mosselen schoon en gooi kapotte schelpen weg.
  • Fruit in een mosselpan (of wokpan) de ui en knoflook in de olie. Voeg de rode peper en het paprikapoeder toe, doe de chorizo erbij en bak mee tot deze mooi bruin is. Schenk de Casa da Senra Vinho Verde erbij en laat die voor het grootste deel verdampen. Voeg dan de tomaten toe en laat 10 min. zachtjes koken.
  • Voeg de mosselen toe. Laat ze 5 min. koken tot ze opengaan en gaar zijn. Schud tijdens het koken een paar keer om. Voeg op het laatst de koriander toe.
  • Serveer met geroosterd brood om in de saus te dippen.


Alle recepten

|Mosselen