Ingrediënten:
- 500 gr varkensgehakt
- 500 gr varkenslever
- 200 gr ongezouten ontbijtspek
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 4 takje verse tijm
- 1el gemalen laurier
- 1tl gemalen kruidnagel
- 2tl zout
- 1tl gemalen peper
- 1 el olie
- 2 sneetjes broodje
- scheutje cognac
- 50ml room
- 2 eieren
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes.
- Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui en de knoflook.
- Spoel de varkenslever ca. 20 minuten onder stromend koud water en dep hem daarna goed droog. Snijd de varkenslever schoon & in blokjes.
- Maal de lever en het gehakt. Doe hier het uienmengsel, cognac, de slagroom, eieren, alle kruiden, peper zout en het brood bij in de keukenmachine.
- Bekleed de paté- of cakevorm of braadslee met de plakjes ontbijtspek. Houd een paar plakjes over om de paté af te dekken.
- Vul de paté- of cakevorm met het vleesmengsel en dek af met de overgebleven plakjes ontbijtspek. Leg de deksel van de patévorm erop of dek de vorm af.
- Vul een grotere braadslee met water en zet hier de afgedekte schaal in.
- Bak de paté ca. 1,5 uur au bain marie in de oven. Laat de paté goed afkoelen, zet er wat gewicht op en laat hem ca. 24 uur rusten voordat je hem gaat aansnijden.
Wijntip: Latitude 43 Grenache-Syrah-Merlot
Alle recepten