Gevulde tomaten


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 600gr half om half gehakt
  • 8 kleine tot middelgrote tomaten
  • 1 sjalotje
  • 50gr zongedroogde tomaten 
  • 50gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 50gr geraspte Gruyère 
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • Olijfolie Olio Roi

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  2. Snijd het kapje van de tomaten en hol ze voorzicht uit met een (thee)lepel. Laat ze op de kop uitlekken op een rooster. Bewaar de kapjes. 
  3. Snipper het sjalotje en de zongedroogde tomaten fijn. Meng deze met de Parmezaanse kaas door het gehakt. 
  4. Vul de tomaten met gehaktmengsel en zet het kapje van de tomaat er weer op. 
  5. Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet de tomaten erin. Kwast ook de tomaten in met de olijfolie en bestrooi met de geraspte Gruyère kaas. 
  6. Bak de tomaten in 30 minuten gaar in de oven. Serveer met witte rijst of salade. 

Wijntip: Émotion Merlot 


Alle recepten

|Gevulde