Ingrediënten voor 4 personen:
- 600gr half om half gehakt
- 8 kleine tot middelgrote tomaten
- 1 sjalotje
- 50gr zongedroogde tomaten
- 50gr geraspte Parmezaanse kaas
- 50gr geraspte Gruyère
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl verse tijmblaadjes
- Olijfolie Olio Roi
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd het kapje van de tomaten en hol ze voorzicht uit met een (thee)lepel. Laat ze op de kop uitlekken op een rooster. Bewaar de kapjes.
- Snipper het sjalotje en de zongedroogde tomaten fijn. Meng deze met de Parmezaanse kaas door het gehakt.
- Vul de tomaten met gehaktmengsel en zet het kapje van de tomaat er weer op.
- Vet de ovenschaal in met olijfolie en zet de tomaten erin. Kwast ook de tomaten in met de olijfolie en bestrooi met de geraspte Gruyère kaas.
- Bak de tomaten in 30 minuten gaar in de oven. Serveer met witte rijst of salade.
Wijntip: Émotion Merlot
Alle recepten