Frisse pastasalade met tonijn


INGREDIËNTEN (4 PERSONEN) 

  • 200 gr Penna Rigata Afeltra Bio
  • 2 eieren
  • 2 trostomaten of een handje snoep tomaten
  • 1 appel
  • 1 rode ui
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 110 gr Salanort Ventresca de Bonito (tonijn uit blik)
  • 2 el kappertjes
  • 240 gr zwarte olijven in plakjes
  • 125 gr rucola
  • 4 el Olio Roi Extra Vergine
  • 2 el Condimento Aceto Balsamico Modena

Zo maak je het: 

  • Kook de pasta volgens de verpakking tot beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water.
  • Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 7 minuten bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en halveer ze.
  • Snijd de tomaten en appel in blokjes. Snijd de ui in halve ringen en de zongedroogde tomaten zeer fijn. Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken. Snijd de peterselie fijn.
  • Meng de pasta in een grote schaal als eerste met de olijfolie. Vervolgens voeg je de ui, appel,
  • zongedroogde tomaat, tonijn, kappertjes en olijven toe. Verdeel het ei en de tomatenblokjes erover en garneer met de peterselie. Breng op smaak met zout, peper en balsamico azijn.

Wijntip: Tenuta Rapitalà Viviri Grillo Sicilia DOC


Alle recepten

|Frisse