Couscoussalade met ingelegde groenten


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gr couscous
  • 250 ml water
  • 1/2 groenten bouillonblokje
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • 500 gr Agnoni ingelegde groenten
  • 100 gr zwarte olijven
  • 200 gr witte kaas
  • Olio ROI extra vergine olijfolie
  • Peper
  • Zout

Zo maak je het:

  • Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje op. Doe hier de couscous in, dek de pan af en haal deze van het vuur. Laat ten minste 10 minuten staan met de deksel op de pan.
  • Snijd ondertussen de Agnoni ingelegde groenten wat kleiner en snijd de witte kaas in blokjes.
  • Giet na 10 minuten een scheute ROI olijfolie door de couscous en roer goed los.
  • Meng vervolgens de ingelegde groenten door de couscous en voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Schep het couscous groente mengsel op het bord/in een schaal en verdeel de olijven en witte kaas erover. Maak af met wat blaadjes basilicum.

Wijntip: Simone Capecci Passerina Tufilla


Alle recepten

|Couscoussalade