Ingrediënten voor 4 personen:
- 4 kippenpoten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 200 gr gerookt mager spek
- 2 el bloem
- 500 ml rode wijn
- 5 takjes tijm
- 250 ml kippenbouillon
- 3 blaadjes laurier
- 250 g kastanjechampignons
- olijfolie
- boter
- zout
- versgemalen peper
Bereidingswijze:
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie en boter in een braadpan en bak de
kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
- Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook in de
braadpan.
- Voeg het spek toe en roer de bloem erdoor. Laat de bloem
circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
- Voeg de tijm en de bouillon toe en breng aan de kook.
- Voeg de kip en de laurier toe aan het vocht, draai het
vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 60 minuten.
- Snijd de champignons in vieren en voeg ze 10 minuten voor
het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.
Alle recepten