Coq au Vin


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4  kippenpoten
  • 2  uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr gerookt mager spek
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 5 takjes tijm
  • 250 ml kippenbouillon
  • 3 blaadjes laurier
  • 250 g kastanjechampignons
  • olijfolie
  • boter
  • zout
  • versgemalen peper


Bereidingswijze:

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie en boter in een braadpan en bak de kip rondom goudbruin. Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
  • Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook in de braadpan.
  • Voeg het spek toe en roer de bloem erdoor. Laat de bloem circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
  • Voeg de tijm en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Voeg de kip en de laurier toe aan het vocht, draai het vuur laag en gaar de kip met deksel op de pan circa 60 minuten.
  • Snijd de champignons in vieren en voeg ze 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe aan de coq au vin.


Alle recepten

|Coq