Verwarm de frituur op 180 graden. Heb je geen frituur? Warm een flinke laag olie op in een wokpan. Wees voorzichtig!
Snijd de inktvis in ringetjes en de tentakels klein. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Meng in een ruime kom de bloem en maizena. Schep de inktvis hier doorheen tot ze voorzien zijn van een mooi laagje. Schud het losse bloem/maizena van de inktvis.
Frituur de inktvis in porties tot deze mooi goudbruin en krokant zijn (ca. 3-4 minuten) en laat uitlekken op een stukje bakpapier.
Serveer met zelfgemaakte aioli.
Zo maak je de Aioli
Split de eieren en doe twee eidooiers in een kom samen met 2 teentjes geperste knoflook. Meng dit goed met een garde.
Voeg daarna al kloppend - druppelsgewijs - 50ml van de olie toe.
Begin de aioli al vorm aan te nemen en in volume toe te nemen? Dan zit je op de juiste weg.
Zodra de aioli de dikte van mayonaise heeft, kun je hem op smaak brengen met per, zout en citroensap.