Calamari met Aioli dip


Ingrediënten (20 st)

  • 400gr inktvis (schoongemaakt)
  • 50gr bloem
  • 50gr maizena
  • 1 el citroensap
  • peper & zout

Ingrediënten Aioli

  • 2 eidooiers
  • 175ml zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • citroensap
  • peper & zout

Zo maak je de Calamari

  • Verwarm de frituur op 180 graden. Heb je geen frituur? Warm een flinke laag olie op in een wokpan. Wees voorzichtig!
  • Snijd de inktvis in ringetjes en de tentakels klein. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Meng in een ruime kom de bloem en maizena. Schep de inktvis hier doorheen tot ze voorzien zijn van een mooi laagje. Schud het losse bloem/maizena van de inktvis.
  • Frituur de inktvis in porties tot deze mooi goudbruin en krokant zijn (ca. 3-4 minuten) en laat uitlekken op een stukje bakpapier.
  • Serveer met zelfgemaakte aioli.

Zo maak je de Aioli

  • Split de eieren en doe twee eidooiers in een kom samen met 2 teentjes geperste knoflook. Meng dit goed met een garde. 
  • Voeg daarna al kloppend - druppelsgewijs - 50ml van de olie toe. 
  • Begin de aioli al vorm aan te nemen en in volume toe te nemen? Dan zit je op de juiste weg. 
  • Zodra de aioli de dikte van mayonaise heeft, kun je hem op smaak brengen met per, zout en citroensap.




Alle recepten

|Calamari