Birramisu | Birra Baladn


TIRAMISU-LOVER? LAAT JE VERRASSEN DOOR BIRRAMISU, EEN SPANNENDE VARIATIE OP HET ORIGINELE RECEPT MET ITALIAANS SPECIAALBIER!

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml espresso (afgekoeld)
  • 175 gr Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
  • 150 ml slagroom
  • 100 gr suiker
  • 75 ml Birra Baladin Xyauyù Riserva Oro
  • 4 eidooiers
  • Garnering: cacao poeder

Zo maak je Birramisu:

  • Combineer de espresso met Xyauyú Oro in een diep bord.
  • Klop de room stijf in een schone kom en houd deze apart.
  • Klop de eidooiers samen met de suiker gedurende ongeveer 5 minuten tot je een luchtig mengsel hebt.
  • Roer de mascarpone los met een klein scheutje van het bier en meng voorzichtig het eidooiermengsel erdoorheen, zodat het licht en luchtig blijft. Spatel vervolgens voorzichtig de opgeklopte room erdoorheen.
  • Pak nu een ruime schaal.
  • Doop de Italiaanse lange vingers één voor één in het koffie- en biermengsel en bedek de bodem van de schaal met een laagje Italiaanse lange vingers. Verdeel er een laag van het luchtige mengsel overheen en herhaal deze stap nog een keer.
  • Plaats het geheel minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven, bij voorkeur een nacht.
  • Strooi vlak voor het serveren een beetje cacaopoeder erover en geniet ervan!

Advies van de Birra Baladin chef-kok, om een speciale smaak toe te voegen: maak een reductie van de Birra Baladin Xyauyù Riserva Oro (25 ml) en voeg deze (afgekoeld!) toe bovenop de birramisù voordat je hem bestrooit met cacaopoeder. 


Alle recepten

|Birramisu