TIRAMISU-LOVER? LAAT JE VERRASSEN DOOR BIRRAMISU,
EEN SPANNENDE VARIATIE OP HET ORIGINELE RECEPT MET
ITALIAANS SPECIAALBIER!
Ingrediënten
- 500 gr mascarpone
- 200 ml espresso (afgekoeld)
- 175 gr Savoiardi (Italiaanse lange vingers)
- 150 ml slagroom
- 100 gr suiker
- 75 ml Birra Baladin Xyauyù Riserva Oro
- 4 eidooiers
- Garnering: cacao poeder
Zo maak je Birramisu:
- Combineer de espresso met Xyauyú Oro in een diep bord.
- Klop de room stijf in een schone kom en houd deze apart.
- Klop de eidooiers samen met de suiker gedurende ongeveer 5 minuten tot je een luchtig mengsel hebt.
- Roer de mascarpone los met een klein scheutje van het bier en meng voorzichtig het eidooiermengsel erdoorheen, zodat het licht en luchtig blijft. Spatel vervolgens voorzichtig de opgeklopte room erdoorheen.
- Pak nu een ruime schaal.
- Doop de Italiaanse lange vingers één voor één in het koffie- en biermengsel en bedek de bodem van de schaal met een laagje Italiaanse lange vingers. Verdeel er een laag van het luchtige mengsel overheen en herhaal deze stap nog een keer.
- Plaats het geheel minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven, bij voorkeur een nacht.
- Strooi vlak voor het serveren een beetje cacaopoeder erover en geniet ervan!
Advies van de Birra Baladin chef-kok, om een
speciale smaak toe te voegen: maak een reductie
van de Birra Baladin Xyauyù Riserva Oro (25 ml) en
voeg deze (afgekoeld!) toe bovenop de birramisù
voordat je hem bestrooit met cacaopoeder.
Alle recepten